Εκμέκ με τσουρέκι Σταύρος Βαρθαλίτης

Με ετικέτα: ,

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Εκμέκ με τσουρέκι | 3.12.2020Εκμέκ με τσουρέκι | 3.12.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά:

Για το σιρόπι

250 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
φλούδες από ένα λεμόνι

Για τη βάση

8-10 φέτες τσουρέκι
40 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

1,3 λίτρο γάλα
120 γρ. ζάχαρη

2 συσκευασίες άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

60 γρ. βούτυρο παγωμένο

Για τη σύνθεση

550 γρ. ΓΙΩΤΗΣ crème
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης σπασμένα
κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Για τη βάση από το τσουρέκι:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Βάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι μαζι με το βούτυρο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Απλώνουμε το τσουρέκι σε ένα ταψί 25×35 εκ. φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά από τη βάση του ταψιού μας.
Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι αφού έχουμε αφαιρέσει τις φλούδες από το λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί όλο το σιρόπι μας.

Για την άνθος αραβοσίτου βανίλιας:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα αλλα κρατάμε τα 300 γρ. , τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλιας, με τη μισή ζάχαρη και τα 300 γρ. γάλα που κρατήσαμε.
Μόλις πάρει βράση το μείγμα στην κατσαρόλα μεταφέρουμε πολύ αργά στο μπολ με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και βάζουμε πάλι στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Απλώνουμε πάνω από το τσουρέκι και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει το γλυκό.
Απλώνουμε το Crème με ένα κουτάλι και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές πάνω στo Crème μας.
Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης σπασμένα και σερβίρουμε.

#StarChannelTV​ #StarKoukou​ #star

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!