Mπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας Σταύρος Βαρθαλίτης

Με ετικέτα: ,

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Mπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας | 5.11.2020Mπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας | 5.11.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη
Υλικά :

200 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. αλευρι γ.ο.χ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
60 γρ. κακάο
1 πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την γκάναζ λευκής σοκολάτας :

300 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από πορτοκάλι

Εκτελεση :

-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.
-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει .
– Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας .
-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .
-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας .
-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά !

Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας :

-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .

Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.
-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπραουνις

#StarKoukou #StarChannelTV

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!