Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. πανσέτα χωρίς κόκκαλο σε φέτες
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. θρούμπι ξερό
100 γρ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
350 γρ. νερό
αλάτι , πιπέρι
Για τις πατάτες :
600 γρ. baby πατάτες
φρέσκο θυμάρι
80 γρ. βούτυρο
1 σκελιδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση :
Για τις πατάτες :
-Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να έχουν μαλακώσει αλλά να μην έχουν λιώσει και τις σουρώνουμε .
-Βάζουμε ένα τηγανι να κάψει καλά και προσθέτουμε μισή ποσότητα λαδιού και βουτύρου , το σκόρδο μας και βάζουμε τις πατάτες μέσα αφού τις έχουμε σπάσει ελαφρά με τα χέρια μας και τις αφήνουμε να πάρουν χρυσαφί χρωμα . Λίγο πριν το τελείωμα βάζουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι και φρέσκο Θυμάρι .
Για την πανσέτα :
-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190βαθμους στον αέρα .
-Βάζουμε τις πανσέτες μας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , πάπρικα , το θρουμπι , το πελτέ και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα μας .
-Μπορούμε να αφήσουμε τις πανσέτες μας για μια ώρα στο ψυγείο για να δυναμώσει η γεύση είτε τις ψήνουμε κατευθείαν .
-Τις στρώνουμε σε ένα ταψί 35*45 τις πανσέτες μας , βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου και το νεράκι μας και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά σκεπασμένες και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για αλλά 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρωμα το κρέας μας.
#StarKoukou #StarChannelTV