Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη
ΥΛΙΚΑ
750 γρ. σπανάκι φύλλο φύλλο
• 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• 250 γρ. χυμός ντομάτας
• 180 γρ. ρύζι γλασσέ
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 200 γρ. κομμένα μανιτάρια
• 5-6 φύλλα δυόσμος
• 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
• 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• 30 ml. χυμός λεμονιού
• 100 ml. ελαιόλαδο
• 1,5 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
• αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο μισό λάδι σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια τα ξερά και τα φρεάσκα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το πελτέ, την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!
#StarKoukou #StarChannelTV