Υλικά :
400 γρ. λιγκουίνι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές τσίλι
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
2 φιλέτα αντζούγια
500 γρ. ΚΥΚΝΟS ψιλοκομμένη τομάτα
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. παρμεζάνα
7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι – πιπέρι
Εκτελεση :
-Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι μας 1,5 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία μας .
-Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο.
-Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές
τσίλι χοντροκομμένες , τη ζάχαρη και το ξύσμα από όλο το λεμόνι .
-Ύστερα βάζουμε το πελτέ μας και τις αντζούγιες και τα σωταρουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα στο πάτο του τηγανιού μας .
-Τέλος βάζουμε τις τριμμένες τομάτες , φτιάχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 4 λεπτά μέχρι να γλασάρεσαι η σάλτσα μας .
-Όταν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι να βάζουμε μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό για να αγκαλιάσει η σάλτσα τα ζυμαρικά μας .
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μας όλο και το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι !
#StarKoukou #StarChannelTV #star