Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάταΧρυσή Ζύμη
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
250 γρ. λευκά μανιτάρια
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
150 γρ. καπνιστό μπέικον
150 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
θυμάρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 01. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, όλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο.
ΒΗΜΑ 02. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλάδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε αρκετά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους, περίπου για 10-12΄.
ΒΗΜΑ 03. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
ΒΗΜΑ 04. Αποσύρουμε από την εστία και μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
ΒΗΜΑ 05. Λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα 30 εκ. και τοποθετούμε την σφολιάτα. Κόβουμε τις περίσσιες γωνίες και τις τοποθετούμε στα σημεία που χρειάζεται περισσότερο. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της σε πολλά σημεία.
ΒΗΜΑ 06. Απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα στην ταρτιέρα και αφήνουμε να περισσέψει φύλλο για την εξωτερική κρούστα.
ΒΗΜΑ 07. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με κάτω αντίσταση και αέρα για περίπου 40 λεπτά.
ΒΗΜΑ 08. Περίπου δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά.
#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros