Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
120 γρ. βούτυρο αγελάδος Όλυμπος
120 γρ. ζάχαρη λευκή
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Για την ενδιάμεση και πάνω στρώση
1 φλ. βούτυρο αγελάδος Όλυμπος
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. δημητριακά ρυζιού
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
250 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
ΒΗΜΑ 02. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι και με τα ακροδάχτυλα μας ενσωματώνουμε το βούτυρο στα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια θρυμματισμένη ζύμη.
ΒΗΜΑ 03. Σε ένα ταψί 25 Χ 30 στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα απλώνουμε τη βάση και με την παλάμη μας το πιέζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
ΒΗΜΑ 04. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 – 18 λεπτά μέχρι οι άκρες να έχουν πάρει ελαφρώς καβουρδισμένο χρώμα.
Για τις υπόλοιπες στρώσεις και το γαρνίρισμα
ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βγάζει έντονα φυσαλίδες με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς και ιδιαίτερα στις άκρες του σκεύους. Ανακατεύουμε μέχρι το χρώμα τις καραμέλας να είναι σαν μια καραμέλα βουτύρου.
ΒΗΜΑ 01. Απλώνουμε τα δημητριακά και τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια πάνω από τη βάση και στη συνέχεια περιχύνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια ατού ταψιού την καραμέλα βουτύρου.
ΒΗΜΑ 01. Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5’.
*με αυτό τον τρόπο θα λιώσουμε την κουβερτούρα με την θερμοκρασία από την καραμέλα βουτύρου.
ΒΗΜΑ 01. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κουβερτούρα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τα φουντούκια.
ΒΗΜΑ 01. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros