Αγγούρι, με ύσσωπο και σαμπούκο
Για το Gell
500+100 gr ξύδι ύσσωπος
300 gr νερό
40 gr ζάχαρη
11 gr Αγάρ αγάρ
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 500 γραμμάρια από το ξύδι ύσσωπο μαζί με το νερό, τη ζάχαρη να ζεσταίνεται και προσθέτουμε στη συνέχεια το αγάρ-αγάρ.
Από τη στιγμή που βράσει μετράμε 2 λεπτά.
Το τοποθετούμε σε ένα γαστρονόμ και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα να κρυώσει.
Στη συνέχεια εφόσον έχουμε τσεκάρει ότι έχει κρυώσει αρκετά το μείγμα το χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας τα 100 γραμμάρια του από το υπόλοιπο ξύδι ύσσωπο που έχουμε κρατήσει μέχρι να έχει μία λεία υφή χωρίς όμως να έχει ζεσταθεί.
Σουρώνουμε και κρατάμε σε ένα squeeze.
Μαρμελάδα αγγούρι
530 gr αγγούρι
33 gr ξύδι λουίζα
25 gr ζάχαρη
2 τεμ. σάλβια
7 τεμ. Λουίζα
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη να γίνει μία ελαφριά καραμέλα να μη σκουρύνει. Τοποθετούμε το αγγούρι το οποίο το έχουμε κόψει μπρινουάζ και έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια.
Προσθέτουμε τη Λουίζα και τη salvia, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ξίδι λουίζας, ανακατεύουμε και πάλι και έχουμε το νου μας μέχρι το αγγούρι να πιει όλα του τα υγρά.
Τελικό Μείγμα
400 γρ. μαρμελάδα αγγούρι
100 γρ. αγγούρι κορνισόν
20 γρ. ξύδι σαμπούκο
Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαρμελάδα αγγούρι, το αγγουράκι κορνισον, το οποίο το έχουμε κόψει μπρινουάζ και το ξίδι Σαμπούκο, τα ενώνουμε όλα μαζί σε μια μπασίνα.
Τελικό Μείγμα και Τζέλ
Τελικό μείγμα προηγούμενης παρασκευής 100 γρ.
Τζέλ 10 γρ.
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος παίρνουμε 100 γραμμάρια από το τελικό μείγμα που έχουμε φτιάξει πριν και βάζουμε 10 τζέλ.
Αναμειγνύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Χυμός – Γρανίτα
180 gr χυμός αγγούρι
35 gr χυμός σαμπούκο
15 gr ξύδι ύσσωπος
0,3 gr Vitamin C
170 gr Χυμός μήλο
0,5 γρ Xantana
Υγρό άζωτο
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τοποθετούμε στο vacuum τρεις φορές για να φύγουνε όλες οι φυσαλίδες και να καθαρίσει ο χυμός, κρατάμε πολύ λίγο για να σερβίρουμε στο πιάτο.
Βάζουμε σε μία μπασίνα το υγρό άζωτο και προσθέτουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να κάνουμε τη γρανίτα.
Εξτρα υλικά για στήσιμο πιάτου
Αγριοράπανο
Φύκι sea lettuce
Σκόνη αγγούρι
Λουίζα
Σειρά στησίματος πιάτου
10 gr μείγμα μαρμελάδα -Τζέλ
Σαμπούκο τουρσί
Αγριοράπανο (Ζαμπονομηχανή στο 2) 4 Φέτες Α.Α
4 φέτες φύκι sea lettuce
Φύλλο αγούρι μήλο THIN Μήκος 12 cm
Λουίζα
Σκόνη αγγούρι
Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνταγή
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
#MasterChefGR #StarChannelTv
MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR