MasterChef 5 | Τρείς υπέροχες συνταγές από τον σεφ Τάσο Μαντή

Αγγούρι, με ύσσωπο και σαμπούκο

Για το Gell

500+100 gr ξύδι ύσσωπος

300 gr νερό

40 gr ζάχαρη

11 gr Αγάρ αγάρ

Εκτέλεση

Βάζουμε τα 500 γραμμάρια από το ξύδι ύσσωπο μαζί με το νερό, τη ζάχαρη να ζεσταίνεται και προσθέτουμε στη συνέχεια το αγάρ-αγάρ.
Από τη στιγμή που βράσει μετράμε 2 λεπτά.
Το τοποθετούμε σε ένα γαστρονόμ και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα να κρυώσει.
Στη συνέχεια εφόσον έχουμε τσεκάρει ότι έχει κρυώσει αρκετά το μείγμα το χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας τα 100 γραμμάρια του από το υπόλοιπο ξύδι ύσσωπο που έχουμε κρατήσει μέχρι να έχει μία λεία υφή χωρίς όμως να έχει ζεσταθεί.
Σουρώνουμε και κρατάμε σε ένα squeeze.

Μαρμελάδα αγγούρι

530 gr αγγούρι

33 gr ξύδι λουίζα

25 gr ζάχαρη

2 τεμ. σάλβια

7 τεμ. Λουίζα

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη να γίνει μία ελαφριά καραμέλα να μη σκουρύνει. Τοποθετούμε το αγγούρι το οποίο το έχουμε κόψει μπρινουάζ και έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια.
Προσθέτουμε τη Λουίζα και τη salvia, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ξίδι λουίζας, ανακατεύουμε και πάλι και έχουμε το νου μας μέχρι το αγγούρι να πιει όλα του τα υγρά.

Τελικό Μείγμα

400 γρ. μαρμελάδα αγγούρι

100 γρ. αγγούρι κορνισόν

20 γρ. ξύδι σαμπούκο

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαρμελάδα αγγούρι, το αγγουράκι κορνισον, το οποίο το έχουμε κόψει μπρινουάζ και το ξίδι Σαμπούκο, τα ενώνουμε όλα μαζί σε μια μπασίνα.

Τελικό Μείγμα και Τζέλ

Τελικό μείγμα προηγούμενης παρασκευής 100 γρ.

Τζέλ 10 γρ.

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος παίρνουμε 100 γραμμάρια από το τελικό μείγμα που έχουμε φτιάξει πριν και βάζουμε 10 τζέλ.
Αναμειγνύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Χυμός – Γρανίτα

180 gr χυμός αγγούρι

35 gr χυμός σαμπούκο

15 gr ξύδι ύσσωπος

0,3 gr Vitamin C

170 gr Χυμός μήλο

0,5 γρ Xantana

Υγρό άζωτο

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τοποθετούμε στο vacuum τρεις φορές για να φύγουνε όλες οι φυσαλίδες και να καθαρίσει ο χυμός, κρατάμε πολύ λίγο για να σερβίρουμε στο πιάτο.
Βάζουμε σε μία μπασίνα το υγρό άζωτο και προσθέτουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να κάνουμε τη γρανίτα.

Εξτρα υλικά για στήσιμο πιάτου

Αγριοράπανο
Φύκι sea lettuce
Σκόνη αγγούρι
Λουίζα

Σειρά στησίματος πιάτου

10 gr μείγμα μαρμελάδα -Τζέλ

Σαμπούκο τουρσί

Αγριοράπανο (Ζαμπονομηχανή στο 2) 4 Φέτες Α.Α

4 φέτες φύκι sea lettuce

Φύλλο αγούρι μήλο THIN Μήκος 12 cm

Λουίζα

Σκόνη αγγούρι

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνταγή
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

#MasterChefGR #StarChannelTv

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR