MasterChef 5 | Sashimi and nigiri platter

Μια συνταγή του Αντώνη Δρακουλαράκου

Ρύζι για σούσι
500 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό

Μίγμα ξυδιού
80 γρ. ξύδι ρυζιού
20 γρ. ζάχαρη
8 γρ. αλάτι

Εκτέλεση
• Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε το ρύζι (5 φορές) μέχρι το σώμα να μείνει διάφανο.
• Το βάζουμε στον βραστήρα με το νερό και πατάμε το κουμπί βρασίματος.
• Ανακατεύουμε το μείγμα ξυδιού.
• Μετά από μία ώρα, βγάζουμε το ρύζι, ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού και ανακατεύουμε με προσοχή.

Ομελέτα
3 αυγά (σύνολο 160 γρ.)
15 γρ. ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
50 γρ. νερό
5 γρ. katsuobushi
Φύλλο νόρι

Εκτέλεση
• Ανακατεύουμε το κατσουομπούσι, με το ζεστό νερό (50 γρ.) και σουρώνουμε μετά από ένα λεπτό μέσα στο μείγμα.
• Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια ίση ποσότητα από το μείγμα αυγού.
• Ρίχνουμε το πρώτο μέρος, κόβουμε το φύλλο νόρι, όσο το τηγανάκι μας.
• Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στην ομελέτα και διπλώνουμε 3 φορές.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.

Κολιός
υλικά
Γουασάμπι
Τσάιβ
Τζίντζερ
Εκτέλεση
• Φιλετάρουμε το ψάρι.
• Αφαιρούμε τα κόκκαλα, αλατίζουμε και αφήνουμε στο αλάτι για 10΄.
• Ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μείγμα 3/1, νερό/ξύδι για μισή ώρα.
• Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη πέτσα.
• Χαράζουμε με το μαχαίρι, βάζουμε στην εσωτερική πλευρά του φιλέτου γουασάμπι, τσάιβ και τζίντζερ, αρκετό ρύζι και δίνουμε σχήμα κύλινδρου με το μπαμπού ματ.

#MasterChefGR #StarChannelTv

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR