Υλικά
Καλαμάρι
Λεμόνι
Maldon
Εκτέλεση
Χαράζουμε το καλαμάρι και το περνάμε από το σχαροτήγανο, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Φτιάχνουμε τη γεύση με λεμόνι και αλάτι.
Κρέμα
Τοπιναμπούρ
Φιλαδέλφεια
Βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το τοπιναμπούρ και σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το τοπιναμπούρ μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάμε στο blender με βούτυρο και φιλαδέλφεια μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Περνάμε από σίτα. Διορθώνουμε τη γεύση.
Ζωμός
Ψάρι
200 γρ. γάλα καρύδας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Bonito flakes
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τα bonito flakes και του δίνουμε μια βράση. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κατέβει. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε σε εταμίν με τουλπάνι.
Κρέμα chorizo
Chorizo
Πετιμέζι
Καστανή ζάχαρη
Λευκό κρασί
Κόλιανδρος
Grapeseed oil
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το chorizo, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε το πετιμέζι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει. Χτυπάμε στο blender. Περνάμε από σίτα. Μπλανσάρουμε τον κόλιανδρο – Παγώνουμε και ρίχνουμε το λάδι κορδόνι. Περνάμε από σίτα με τουλπάνι.
Αρακάς φρέσκος
Λεμόνι
Μάραθος
Δυόσμος
Εκτέλεση
Μπλανσάρουμε τον αρακά. Παγώνουμε.
Pudding μαϊντανού
80 γρ. μαϊντανό
5 γρ. σκόρδο
200 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. νερό
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Τα τοποθετούμε στο blender μαζί με το σκόρδο και το νερό. Τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί καλά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο κορδόνι.
#MasterChefGR #StarChannelTv
MasterChef4 Δευτέρα – Τετάρτη, στις 21:00 και MasterClass Κυριακή στις 17:45, στο Star!
Facebook: https://goo.gl/xuGs8C
Twitter: https://goo.gl/LTtZSG
Instagram: https://goo.gl/tNopkn