Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
#MasterChefGR #StarChannelTv
MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/masterchefgr/
@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Για την πάπια
Υλικά
Μπούτι πάπιας
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κλ. Σέλερυ
2 σκ. Σκόρδο
1 lt ημίγλυκο κρασί κόκκινο
1 lt Νερό
Ελαιόλαδο
Λίπος πάπιας
Εκτέλεση
• Σοτάρουμε στη χύτρα τα λαχανικά μας χοντροκομμένα.
• Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Τοποθετούμε τα μπούτια, σκεπάζουμε με νερό και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά.
Για την πάπια pulled
Υλικά
Μπούτι πάπιας
Καρότο
Εσαλότ
Θυμάρι
Τσίλι
Σχοινόπρασο
Σελινόριζα
Εκτέλεση
• Μόλις μαγειρευτεί, τα ξεψαχνίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε κομμένα σε μπρινουάζ, το καρότο, το εσαλότ, το τσίλι, τη σελινόριζα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι.
• Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
• Σουρώνουμε τη σάλτσα από τη χύτρα.
• Αφαιρούμε το λίπος και σε ένα κατσαρολάκι κατεβάζουμε μέχρι να γλασάρει.
• Προσθέτουμε ένα μέρος της σάλτσας στη φάρσα.
• Δίνουμε σχήμα με το τσέρκι και τοποθετούμε στο τσίλερ, μέχρι να «κολλήσει» το κρέας.
Για το Γλάσο
Υλικά
150 γρ. σόγια
25 γρ. τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο
20 γρ. σησαμέλαιο
5 γρ. κορν φλάουρ
2 γρ. μπούκοβο
100 γρ. rice vinegar
150 γρ. σάλτσα
Εκτέλεση
• Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε στο σησαμέλαιο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο.
• Στο τελειώμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
• Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρουν.
• Όταν κατέβει το αφήνουμε στην άκρη.
Για το τελείωμα της πάπιας
• Σε ένα τηγανάκι με λίγο λίπος πάπιας, σοτάρουμε να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
• Μεταφέρουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
• Γλασάρουμε και τοποθετούμε στον φούρνο στους 200ο C και επαναλαμβάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Kimchi beurre blanc
Υλικά
Kimhi
Βούτυρο
Εκτέλεση
• Χτυπάμε το Kimchi στο μπλέντερ.
• Σουρώνουμε σε ένα τουλπάνι.
• Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι, «κατεβάζουμε» και «δένουμε» με κρύο βούτυρο.
Furikake
Υλικά
120 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μαύρο σουσάμι
30 ml σόγια
4 φύλλα νόρι
15 γρ. bonito flakes
40 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
• Σε ένα τηγανάκι καραμελώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόγια.
• Σε ένα άλλο τηγανάκι τοστάρουμε το σουσάμι.
• Χτυπάμε στο μούλτι τα φύλλα νόρι και το bonito μέχρι να γίνουν πούδρα.
• Τα προσθέτουμε όλα μαζί στην καραμέλα.
• Τα απλώνουμε σε σιλπάντ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα πράσα
Υλικά
2 πράσα
Λίπος πάπιας
Κακουλές
Εκτέλεση
• Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το λίπος πάπιας, ρίχνουμε τον κακουλέ, να αρωματίσει.
• Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα πράσα, αλατίζουμε.
• Αλοίφουμε με το λίπος πάπιας και τον κακουλέ και ψήνουμε στο μόνολιθ μέχρι να μαυρίσει εξωτερικά.
• Τέλος, τα κόβουμε στο μήκος του τσερκιού τα ανοίγουμε κατά μήκος και τα πασπαλίζουμε με Furikake.
Για το λάδι νεροκάρδαμου
Υλικά
100 γρ. νεροκάρδαμου
25 γρ. σπανάκι
250 γρ. grapeseed oil
Εκτέλεση
• Στον κάδο του θερμομίξ, τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στους
60οC για 7΄.
• Περνάμε από τουλπάνι σε κρύο μπεν μαρί.
Για τις πίκλες
Υλικά
400 γρ. ξύδι ρυζιού
200 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ.αλάτι
Κίτρινο/κόκκινο παντζάρι
Ρέβα
Εκτέλεση
• Σε ένα κατσαρολάκι, δίνουμε μία βράση να λιώσουν τα στερεά.
• Μοιράζουμε σε τρία γαστρονόμ.
• Κόβουμε τα λαχανικά με μαντολίνο και δίνουμε σχήμα με τα κουπάτ.
• Τοποθετούμε σε γαστρονόμ.
———————————————————————————————————————————————————–
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/