Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
#MasterChefGR #StarChannelTv
MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/masterchefgr/
@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Αρνί αγκιναράτο
• Αρνί σοτέ – αροζέ
• Σάλτσα λεμονάτη “φρικασέ”
• Σπανάκι σοτέ
• Αγκινάρα ψητή με gremolata και φιλέτα πορτοκαλιού
Σάλτσα
50 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
120 γρ. πράσα καρέ
120 γρ. κρεμμύδι ξερό λευκό καρέ
200 γρ. λευκό κρασί
1 lt ζωμό κοτόπουλο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 λεμόνι ζέστ
1 τεμ. lemongrass
½ μάτσο άνηθος
Χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
• Σοτάρετε στο κλαριφιέ το κρεμμύδι και το πράσο για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσουν.
• Σβήστε με το κρασί και το αφήνετε να κατέβει, δυναμώνοντας τη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως.
• Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και τον αφήνετε να κατέβει περίπου στο ¼ .
• Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, βράζετε για 2 λεπτά.
• Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ζέστ λεμόνι και τον άνηθο ολόκληρο, χοντροκομμένο και αφήνετε να κάνει infusion για λίγη ώρα.
• Περνάτε από εταμίν, διορθώνετε την πυκνότητα αν απαιτείται και ολοκληρώνετε με αλάτι και χυμό λεμόνι.
Αρνί
Striploin αρνιού (από σέλα με κόκκαλο)
Κλαριφιέ
Θυμάρι
Βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
•Αφαιρέστε από τη σέλα τα striploin.
•Από το striploin αφαιρέστε το λιπαρό δέρμα και τις πολλές ίνες (silver skin), ρολάρουμε σε «μπαλοτίνα» και διατηρούμε.
•15΄ πριν το ψήσιμο, βγάζουμε από το ψυγείο, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
•Αλατίζουμε και σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο κλαριφιέ και δίνουμε χρώμα περιμετρικά.
•Προσθέστε το βούτυρο, θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι και “αρoζάρετε”.
•Προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί 3-4 λεπτά προτού κοπεί.
Σπανάκι σοτέ
Φρέσκο κρεμμύδι
Σπανάκι
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
• Σοτάρετε σε κατσαρολάκι με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
• Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύοντας και ολοκληρώστε με ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
“Gremolata” μαρινάδα αγκινάρας
5 γρ. τσίλι
½ μικρό λεμόνι ξύσμα
½ lime ξύσμα
½ μικρό πορτοκάλι ξύσμα
70 γρ. πορτοκάλι φιλέτο καρέ
5 γρ. σχινόπρασο
5 γρ. άνηθο
Αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
• Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε μια μικρή μπασίνα.
Αγκιναράκι Τήνου
Περασμένο από τη σχάρα και κομμένο σε φέτες και μαρινάρετε με τη gremolata.
Για το στήσιμο
Πέταλα κατιφέ
Φούντες άνηθου
Φούντες μυρώνια
* Ζωμός κοτόπουλο
3 τεμ. κοτόπουλα ολόκληρα
7 lt νερό
600 γρ. καρότο καρέ
400 γρ. σέλερι καρέ
400 γρ. πράσο καρέ
600 γρ. κρεμμύδι ξερό καρέ
Εκτέλεση
• Βάζετε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας παράλληλα.
• Σκεπάζετε και αφήνετε να κάνει infusion για 1 ώρα, στη συνέχεια περνάτε τον ζωμό από σινουά εταμίν.
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/