MasterChef 2024 | Ραβιόλι με κόκορα | Κωνσταντίνα Κασπαρίδου

Με ετικέτα:

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

MasterChef 2024 | Ραβιόλι με κόκορα | Κωνσταντίνα ΚασπαρίδουMasterChef 2024 | Ραβιόλι με κόκορα | Κωνσταντίνα Κασπαρίδου

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

#MasterChefGR #StarChannelTv

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
1η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΖΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κόκκαλα κόκορα
2 λίτρα νερό
3 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
200 γρ. σιτάκε
2 πράσσα
1 μικρή σελινόριζα
10 κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καίμε στο φούρνο τα κόκκαλα του κόκκορα. στους 250ο C για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στη χύτρα μέχρι να
ροδίσουν, προσθέτουμε το νερό, τα κόκκαλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα τοv ζωμό και κατεβάζουμε
μέχρι να φτάσει στο μισό.

2η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΡΑΓΟΥ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. μπούτι κόκκορα ξεκοκαλισμένο και κομμένο στο χέρι (όπως ένα ταρταρ)
80 γρ. κρεμμύδι λευκό
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μαύρη τρομπέτα ψιλοκομμένη
120 γρ. λευκό κρασί μοσχοφίλερο
Λάδι για το σοτάρισμα
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι κατά προσέγγιση
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μια πρέζα μπούκοβο
200-250 γρ. από την κρέμα γαλένι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τον κόκκορα σε λάδι σε δυνατή φωτιά για περίπου 7 λεπτά μέχρι
να ροδίσει ελαφρώς.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλατοπίπερο ,το
μπούκοβο και τις τρομπέτες και σοτάρουμε για άλλα 7 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα
υγρά και το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μην
υπάρχουν υγρά στη φάρσα και να έχει μαγειρευτεί το κρέας.
Ρίχνουμε το Θυμάρι και το ξύσμα λεμόνι.
Απλώνουμε σε ένα ταψί βάζουμε στο chiller για 2 λεπτά.
Τέλος ενώνουμε τον κιμά με την κρέμα γαλένι.

3η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΡΑΒΙΟΛΙ

ΥΛΙΚΑ
60 γρ. κρόκος αυγού
10 γρ. ασπράδι αυγού
85 γρ. ολόκληρο αυγό
250 γρ. αλεύρι
80 γρ. σιμιγδάλι
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. νερό
Σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα του φύλλου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε με τον γάντζο για 3 λεπτά.
Κάνουμε βακουμ τη ζύμη μας στο 99%.
Μετά από 7- 10 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη μας ξεκινώντας από το 0 της
μηχανής ζυμαρικών και φτάνοντας σταδιακά ως το 7.
Στρώνουμε το φύλο στο πάγκο εργασίας και κόβουμε με κουπάτ διαμέτρου 6
εκατοστών.
Γεμίζουμε κάθε ραβιόλι με 25-30 γραμμάρια από τη φάρσα μας.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό περιμετρικά το κάθε ραβιόλι ωστέ να
κολλήσει καλά το φύλλο που θα τα σκεπάσει.

4η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΏΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
50 γρ. μαϊντανός
50 γρ. μυρώνια
300 γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για 15 λεπτά στην 6η
ταχύτητα στους 60ο C στο θερμαινόμενο
μίξερ.
Περνάμε από εταμίν και τουλπάνι.

5η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΕΝΙ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γαλένι
200 γρ. μασκαρπόνε
Θυμάρι
5γρ μαύρη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο θερμαινόμενο μίξερ, ρίχνουμε τα τυριά με λίγο ελαιόλαδο ,2 πρέζες
αλάτι και το θυμάρι. Χτυπάμε στην ταχύτητα 4 για 1΄.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, το ένα μέρος το προσθέτουμε στο ραγού
για την φάρσα.
Στο άλλο μέρος ανακατεύουμε την τρούφα με μαρίζ και τοποθετούμε σεμπιμπερό για να το χρησιμοποιήσουμε για το στήσιμο του πιάτου.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βράζουμε 4 ραβιόλι στο ζου που έχουμε κατεβάσει σε ένα τηγάνι με κλειστό
καπάκι για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με μία πρέζα αλάτι.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα ραβιόλι με το ζωμό τους, αφού τον έχουμε
σουρώσει.
Γαρνίρουνε με ντοτς από την κρέμα γαλένι-τρούφα ,φρεσκοκκομένη τρούφα,
λάδι και φύλλα από μυρώνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
————————————————————————————————————————————————————

Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!