MasterChef 2022 | Οι συνταγές του Νίκου Θωμά

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Καρπάτσιο από μπαρμπούνι με βάση bloody mary

ΥΛΙΚΑ

2 μπαρμπούνια

Βότκα

Χυμός ντομάτας

Σέλερι

Ταμπάσκο

Sweet Chili Sauce

Σχοινόπρασο

Εσαλότ

Πιπεριά τσίλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

1 λάιμ

Ταραμάς

Καπνιστό χέλι

Φύλλα καπουτσίνου

Φιλετάρουμε το μπακαλιάρο, αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε σε λεπτές φέτες για καρπάτσιο.
Βάζουμε τη βότκα σε ένα κατσαρολάκι για να γίνει φλαμπέ, προσθέτουμε το σέλερι και καίμε μέχρι να φύγει η αλκοόλη.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ταμπάσκο και το sweet chili sauce.
Σουρώνουμε.
Μαρινάρουμε το καρπάτσιο σε μια μπασίνα με ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λάιμ.
Ψιλοκόβουμε σχοινόπρασο, εσαλότ και την πιπεριά τσίλι και τα προσθέτουμε στο καρπάτσιο.
Καίμε το καπνιστό χέλι με το φλόγιστρο.
Βάζουμε λίγη από τη σάλτσα bloody mary στη βάση του πιάτου, προσθέτουμε το καρπάτσιο σε μια λεπτή στρώση, τον ταραμά σε dots και λίγο από το καπνιστό χέλι.
Γαρνίρουμε με φύλλα καπουτσίνου.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΑΚΑΣ, ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

ΥΛΙΚΑ

Κολοκυθάκια

Στάκα

Γάλα

Αλεύρι

Grapeseed oil

Φύλλα Βασιλικού

Σχοινόπρασο

Εσαλότ

Πιπέρι

Αυγοτάραχο

Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια στα 4.
Τα τηγανίζουμε σε ένα σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την κρέμα στάκας, βάζουμε τη στάκα σε μια κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε γάλα και αλεύρι για να την ξαναδέσουμε.
Για το λάδι βασιλικού, μπλανσάρουμε τα φύλλα βασιλικού και τα αφήνουμε σε κρύο μπεν μαρί.
Τα βάζουμε σε ένα θερμαινόμενο μπλέντερ μαζί με διπλάσια ποσότητα grapeseed oil και τα βάζουμε να χτυπηθούν.
Σουρώνουμε και βάζουμε το λάδι σε κρύο μπεν μαρί για να διατηρηθεί το χρώμα.
Ψιλοκόβουμε σχοινόπρασο και εσαλότ.
Για το στήσιμο, τοποθετούμε 4 κολοκυθάκια στο πιάτο, περιχύνουμε με κρέμα στάκας και λάδι βασιλικού και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αυγοτάραχο.

Γλυκοπατάτα με κρέμα αρσενικού ΝΑΞΟΥ

ΥΛΙΚΑ

3 γλυκοπατάτες

160 γρ. Αρσενικό Νάξου

400 γρ. Κρέμα γάλακτος

Προεσπούμα

Άχυρο

500 γρ. Βούτυρο

Μυρώνια

1 τρούφα

Σκόρδο

Βάζουμε τις 3 γλυκοπατάτες ολόκληρες στον φούρνο.
Μετά από 30 λεπτά, τις βγάζουμε, τις κόβουμε στη μέση σε κοπή jacket.
Καίμε το άχυρο σε ένα ταψάκι με καπάκι στο φούρνο.
Μόλις κάψει και βγάλει μυρωδιά, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο για να γίνει infuse.
Όσο ψήνονται οι γλυκοπατάτες ανοιχτές στο φούρνο, τις περιλούζουμε με το βούτυρο και λίγο τριμμένο σκόρδο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αρσενικό ΝΑΞΟΥ και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε την προεσπούμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα σιφόν με δύο αμπούλες.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας μια γλυκοπατάτα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε από πάνω την κρέμα αρσενικού με το σιφόν, τρίβουμε την τρούφα και γαρνίρουμε με μυρώνια.

#MasterChefGR #StarChannelTv #MasterChef2022

Καθημερινά, στις 21:00 και Κυριακές στις 17:50, MasterClass!

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε "Subscribe" στο StarTvGreece, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube