Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. + 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κ.σ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
3 αυγά + 3 κρόκους
70 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. καφέ φίλτρου φουντούκι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
6 καραμέλες βουτύρου
6 κομμάτια λευκή κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα με τα 50 γραμ. βούτυρο και το κακάο σεμίζαρουμε 6 ατομικές φόρμες για τα φοντάν.
ΒΗΜΑ 2. Σε ένα μπεν μαρί η στα μικροκύματα, λιώνουμε και ομογενοποιούμε τα 200 γραμ. βούτυρο μαζί με τα 200 γραμ. κουβερτούρα.
ΒΗΜΑ 3. Κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά (τρία αυγά και τρεις κρόκους) και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να έχουν ένα απαλό χρώμα, περίπου για 5’.
ΒΗΜΑ 4. Ομογενοποιούμε στη συνέχεια τον καφέ και το αλεύρι. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το βούτυρο με τη κουβερτούρα με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Τέλος προσθέτουμε την μαγειρική σόδα, μια πρέζα αλάτι και ομογενοποιούμε.
ΒΗΜΑ 5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση με το μείγμα, τοποθετούμε κεντρικά μια καραμέλα βουτύρου και ένα κομμάτι λευκή κουβερτούρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα γεμίζοντας συνολικά τα 3/4 με 4/5 της φόρμας.
ΒΗΜΑ 6. Ψήνουμε στο φούρνο για 10’-12΄ στο μέσον του φούρνου.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας σε ένα πιάτο με προσοχή.
#StarKoukou #StarChannelTV #LambrosVakiaros