Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Χυλοπίτες και Γραβιέρα Λάμπρος Βακιάρος

Με ετικέτα: ,

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Χυλοπίτες και Γραβιέρα | 6.10.2020Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Χυλοπίτες και Γραβιέρα | 6.10.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ:

4 μπούτια κοτόπουλου
75 γρ ελαιόλαδο
250 γρ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
180 γρ πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
20 γρ πελτέ τομάτας
120 γρ λευκό κρασί
500 γρ χυμό τομάτας
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
500 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
150 γρ. γραβιέρα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, με ένα μαχαίρι διαχωρίζουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτι (κοπανάκι και μπούτι). Αυτή τη διαδικασία μπορεί να την κάνει και ο χασάπης μας.
Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (8-9). Στη συνέχεια με το ελαιόλαδο λαδώνουμε καλά το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε προσθέτοντας το αρχικά στη κατσαρόλα από τη πλευρά της πέτσας. Δίνουμε ωραίο χρυσαφένιο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.
Κρατάμε τα λιπαρά στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά Φλωρίνης και τσιγαρίζουμε για τουλάχιστον για 3’-4’. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για ακόμα 1’ λεπτό.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και το ζωμό τα φύλλα δάφνης και τη κανέλα, και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (4-5).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1:30 ώρα.

2
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 2-3 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή έως ότου οι χυλοπίτες έχουν απορροφήσει τα υγρά. (σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερα υγρά προσθέτουμε έξτρα ζωμό ή νερό).
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

#StarKoukou #StarChannelTV #VakiarosCooking

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!