Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
Υλικά
Για τη βάση
240 γρ. βούτυρο λιωμένο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
260 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση λεμονιού
400 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
50 γρ. αλεύρι
240 γρ.χυμό λεμόνι
6 αυγά
Για τη βάση
ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια με τα ακροδάχτυλα μας πλάθουμε σε μία ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
ΒΗΜΑ 02. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα.
ΒΗΜΑ 03. Σε ένα ταψί 25 Χ 30 στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας καλά με η παλάμη μας σε επίπεδη επιφάνεια.
ΒΗΜΑ 04. Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να δούμε περιμετρικά του ταψιού ένα ελαφρώς καβουρδισμένα χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση λεμονιού
Βήμα 1: Για τη γέμιση λεμονιού, στο μούλτι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε (σε δύο δόσεις αν δεν χωράει) έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία ζάχαρη αρωματισμένη με λεμόνι.
Βήμα 2: Μεταφέρουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
Βήμα 3: Την συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αυγά και ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα.
Βήμα 4:Περιχύνουμε πάνω από το ψημένο μπισκότο και ψήνουμε στο φούρνο για 23’-25’.
Βήμα 5: Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Μπορούμε να καταψύξουμε τις μπάρες λεμονιού μέχρι και 3 μήνες.
#StarChannelTV #StarKoukou