MasterChef 2024 | Γλώσσα με σάλτσα τόνκα και υφές από καρότο | Γρηγόρης Κίκης

Με ετικέτα:

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

MasterChef 2024 | Γλώσσα με σάλτσα τόνκα και υφές από καρότο | Γρηγόρης ΚίκηςMasterChef 2024 | Γλώσσα με σάλτσα τόνκα και υφές από καρότο | Γρηγόρης Κίκης

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

#MasterChefGR #StarChannelTv

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/

@masterchefgr


————————————————————————————————————————————————————
Υλικά:

• ΓΛΩΣΣΑ BRINE
• ΠΟΥΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
• GEL ΛΕΜΟΝΙ
• ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΚΑ
• ΚΑΡΟΤΟ (ΠΟΡΤ) ΠΙΚΛΑ
• ΚΑΡΟΤΟ (ΚΙΤΡ) ΠΙΚΛΑ
• ΚΑΡΟΤΟ ΕΤΟΥΒΕ ΜΩΒ
• PONZU
• ΠΙΚ ΜΥΡΩΝΙ
• ΛΑΔΙ ΤΣΟΡΙΘΟ

ΓΛΩΣΣΑ BRINE (μεγάλη)

2 λίτρα νερό
200 γρ. αλάτι

Καθαρίζουμε το ψάρι και το περνάμε από brine 10%. Αφού το βγάλουμε και το στεγνώσουμε το κολλάμε με activa. Το σφίγγουμε με μεμβράνη. Το κόβουμε 50 γραμμάρια. Το κάνουμε βακιουμ και το μαγειρεύουμε σε κενό αέρος 8 λεπτά στους 60 βαθμούς.

ΠΟΥΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
300 γρ. Βούτυρο
750 γρ. Καρότο πορτοκαλί
20 γρ. Τζίντζερ
100 γρ. κοτόζουμο

• Κόβεις τα καρότα σε λεπτές φέτες.
• Τα βάζεις όλα μαζί στην κατσαρόλα και όταν μαλακώσει το καρότο τα χτυπάς στο θερμομιξ και τα περνάς από σινουά.
• Το μεταφέρεις σε μπιμπερό και το κρατάς ζεστό.

GEL ΛΕΜΟΝΙ
240 γρ. χυμό πορτοκάλι
260 γρ. χυμό λεμόνι
10 γρ. yuzu
150 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αγάρ

• Βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να πάει 400 γρ.
• Προσθέτουμε το αγάρ και το βράζουμε ξανά.
• Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το yuzu.
• Το απλώνουμε σε ένα γαστρονόμ και όταν σετάρει το χτυπάμε στο μπίμερ.
• Περνάμε από σίτα να κάνει ωραία υφή.

ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΚΑ

90 γρ. Εσαλότ
100 γρ. Μηλόξιδο
80 γρ. Κρασί λευκό

• Εμινσέ το εσαλότ και όλα μαζί σε ένα κατσορολάκι να βράσουν.
• Όταν κατέβουν στο μισό αποσύρουμε από τη φωτιά.

300 γρ. Κρέμα γάλακτος
8 γρ. Ζεστ τόνκα
150 γρ. Βούτυρο
8 γρ. Αλάτι
1 γρ. xantana

• Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τόνκα και κάνουμε ιφιούζιον 15 λεπτά.
• Στη συνέχεια ενσωματώνουμε με το παραπάνω μείγμα.
• Σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους σιγά σιγά και χτυπάμε με το ράβδο μπλέντερ, ρίχνουμε την ξανθάνα.
• Περνάμε από σινουά και κρατάμε στην άκρη ζεστό.

ΠΙΚΛΖΟΥΜΟ
ΚΑΡΟΤΟ (ΠΟΡΤ) ΠΙΚΛΑ ΚΑΡΟΤΟ (ΚΙΤΡ) ΠΙΚΛΑ
200 γρ. Ξύδι λευκό
200 γρ. Νερό
200 γρ. Ζάχαρη
20 γρ. Ξύδι καλαμάνσι

• Τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν.
• Κόβουμε τα καρότα στο μαντολίνο, δίνουμε σχήμα με το κουπάτ, χωρίζουμε σε 2 γαστρονόμ και περιχύνουμε με το πικλόζουμο.
• Αφήνουμε στην άκρη.

ΚΑΡΟΤΟ ΕΤΟΥΒΕ ΜΩΒ

Κόβεις τα καρότα με μηλοκαθαριστή 5 cm και σε ένα κατσαρολάκι τα μαγειρεύεις μαζί με ponzu και beurre noisette.

PONZU

300 γρ. Ρυζόξιδο
100 γρ. Ζάχαρη
7 γρ. Αλάτι
100 γρ. Σόγια
17 γρ. Χυμό πορτοκάλι
13 γρ. Χυμό λάιμ
12 γρ. Χυμό λεμόνι
12 γρ. Χυμό yuzu

• Όλα μαζί μια βράση.

ΛΑΔΙ ΤΣΟΡΙΘΟ

300 γρ. Τσορίθο
300 γρ. Ηλιέλαιο

Τα βάζουμε όλα μαζί στο θερμομίξ στους 80 βαθμούς για 7 λεπτά.
Πέρασμα από σινούα.

————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!