MasterChef| Πιτσούνι με υφές κουνουπίδι, σάλτσα από κόκκινα κρεμμύδια και φουντούκια | Μιχάλης Κίκης

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Πιτσούνι:

10 τεμ. κέδρο

100 γρ. βούτυρο πομάντ

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

Διαχωρίζουμε το στήθος με τα πόδια και καθαρίζουμε από τα εντόσθια.
Αφαιρούμε το κοκαλάκι από το πόδι και κάνουμε μια μικρή μπαλοτίνα με το αρωματικό βούτυρο.
Το τοποθετούμε σε σακούλα βάκουμ.
Τρίβουμε το θυμάρι και τον κέδρο στο γουδί και αναμειγνύουμε με το βούτυρο.
Τοποθετούμε σε σακούλα βάκουμ την Καρίνα με το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε ρόνερ στους 60ο C για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από το ρόνερ, τη σοτάρουμε στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και στη συνέχεια χωρίζουμε τα δύο φιλέτα.
Αλείφουμε το μπούτι με σιρόπι σφενδάμου και λίγο από το αρωματικό βούτυρο, τυλίγουμε σε μπαλοτίνια, τοποθετούμε σε σακούλα βάκουμ και το μαγειρεύουμε για 40΄ στους 80ο .
Βγάζουμε από τη σακούλα και δίνουμε χρώμα σε ένα τηγάνι.

Πουρές κουνουπίδι:

400 γρ. κουνουπίδι

500 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και βράζουμε με την κρέμα γάλακτος.
Όταν μαλακώσει αρκετά σουρώνουμε και προσθέτουμε σε μπλέντερ με το βούτυρο.
Χτυπάμε και προσθέτουμε υγρά από την κατσαρόλα αν χρειαστεί για να δώσουμε κρεμώδη υφή.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Καραμελωμένος πουρές κουνουπίδι:

300 γρ. κουνουπίδι

200 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζωμό κότα.

20 γρ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και σε σταθερή θερμοκρασία μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε σε μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να έχουμε λεία υφή.
Διορθώνουμε τη γεύση.

Ψητό κουνουπίδι.

10 φούντες κουνουπίδι

Λάδι φουντουκιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κουνουπίδι με το λάδι φουντουκιού και καρυκεύουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 για 15-20 λεπτά.

Crumble φουντουκιού.

100 γρ. φουντούκια

20 γρ. σιρόπι σφενδάμου

Φύλλα καπουτσίνου

Λάδι από φουντούκια

Αλάτι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160 για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Κόβουμε ακανόνιστα τα φύλλα καπουτσίνο και σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.

Σάλτσα με κόκκινα κρεμμύδια

1 κρεμμύδι κόκκινο

300 ml brown ζωμό κότας

150 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Ζάχαρη

Cherry ξύδι

Λάδι φουντουκιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε τακτικά σε δυνατή φωτιά.
Όταν ξεκινάει να παίρνει χρώμα χαμηλώνουνε θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τον σκούρο ζωμό κότας και βράζουμε για 10΄.
Περνάμε όλο το μείγμα από μπλέντερ και μετά εταμίν.
Τοποθετούμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και βράζουμε να «κατέβει» λίγο ο ζωμός.
Πριν το σέρβις χτυπάμε με ράβδο μπλέντερ τη σάλτσα με βούτυρο, λάδι φουντουκιού και ξύδι cherry.

Για το στήσιμο:

Φλέικς κουνουπίδι σε μαντολίνο

Φύλλα καπουτσίνο

#MasterChefGR #StarChannelTv #MasterChef2022

Καθημερινά, στις 21:00 και Κυριακές στις 17:50, MasterClass!

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε "Subscribe" στο StarTvGreece, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube