Χταπόδι με πουρέ κουνουπίδι και καραμέλα σκόρδου

Με ετικέτα: , , ,

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Χταπόδι με πουρέ κουνουπίδι και καραμέλα σκόρδουΧταπόδι με πουρέ κουνουπίδι και καραμέλα σκόρδου

ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

1 πλοκάμι

Ξύδι xeres

Δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάμε στο πλοκάμι, δύο καλαμάκια, κατά μήκος, το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, το μαρινάρουμε με ξύδι xeres, δενδρολίβανο και ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 210ο C, για 20΄.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

Κουνουπίδι

Καρότο

Σέλερι

Άνηθος

Λάιμ

Φιλέ αμυγδάλου

κάρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε το κουνουπίδι από πάνω με ένα πίλερ, το τρίβουμε με τα χέρια μας για να ξεχωρίσει και το βάζουμε σε ένα μπασινάκι.
Σε ένα τηγανάκι τοστάρουμε το φιλέ αμυγδάλου και το ψιλοκόβουμε, ρίχνοντάς το μέσα στο μπασινάκι.
Ψιλοκόβουμε καρότο, σέλερι, άνηθο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κάρυ, ξύσμα και χυμό από λάιμ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Κουνουπίδι

Βούτυρο

Γάλα

Κρέμα καρύδας

1 στίκ βανίλιας

1 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι, το αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το γάλα και την κρέμα καρύδας και το στίκ βανίλας (σπόρια και στικ).
Το αφήνουμε να σιγοβράσει, μόλις μαλακώσει, το ρίχνουμε στο μπέντερ και το χτυπάμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λάιμ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

180 γρ. ζάχαρη

200 ml βραστό νερό

1 στικ κανέλας

2 κλωνάρια θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγανάκι, δίνουμε χρώμα στη ζάχαρη. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε 200 ml βραστό νερό, την κανέλα, το θυμάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε καλά να ξαναλιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη για να «ρίξουμε» τη θερμοκρασία του.
Όταν φθάσει στους 60ο C, αφαιρούμε το σκόρδο, την κανέλα και το θυμάρι, το μεταφέρουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε, προσθέτοντας τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και σιγά-σιγά το βούτυρο, συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

LIQUID GEL ΟΥΖΟΥ

160 γρ. νερό

160 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ούζο

Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

5 γρ. αγάρ αγάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι φλαμπάρουμε το ούζο.
Σε ένα άλλο, βράζουμε σιρόπι μαζί με τον χυμό και ξύσμα. Μόλις λίωσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα το ούζο και το αγάρ και το διαλύουμε καλά με ένα φουέ, αφήνοντάς το να πάρει μία βράση.
Τέλος, σουρώνουμε το μείγμα με ένα σινουά εταμίν, το απλώνουμε σε ένα ταψάκι, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις το μείγμα παγώσει, το χτυπάμε με μπίμερ και μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Σκόρδο

Γάλα

Ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε στο μαντολίνο το σκόρδο, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο γάλα, μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα μας, τα βράζουμε για 1΄.
Τα σουρώνουμε, τα στεγνώνουμε καλά σε ένα χαρτί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.
Τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, στους 130ο C, μέχρι να χρυσαφίσουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. πούδρα αμυγδάλου

50 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. μελάνι σουπιάς

Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα, ζυμώνουμε με τα χέρια μας, απλώνουμε ανάμεσα σε δύο σιλπάντ με τον πλάστη.
Ψήνουμε στους 180ο C για 20΄.

ΣΤΗΣΙΜΟ

Μυρώνια

Πάνω στο πλοκάμι βάζουμε liquid gel σε κάθε βεντούζα και τοποθετούμε επάνω εναλλάξ κομματάκια τηγανισμένο σκόρδο και φυλλαράκια από τα μυρώνια. Και το τοποθετούμε στα αριστερά του πιάτου.
Στα δεξιά του πιάτου στήνουμε τα δύο τσέρκια μας, γεμίζουμε ανάμεσα με το κους κους και πιέζουμε καλά σχηματίζοντας ένα στεφάνι.
Κόβουμε το μπισκότο μας σε παραλληλόγραμμο και κάνουμε δυο σειρές dots με τον πουρέ μας.

#MasterChefGR #StarChannelTv

MasterChef4 Δευτέρα – Τετάρτη στις 21:00, στο Star!

Facebook: https://goo.gl/xuGs8C
Twitter: https://goo.gl/LTtZSG
Instagram: https://goo.gl/tNopkn

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!