Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
1,5 κιλό κολοκύθα
2 κρεμμύδια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
15 φύλλα δυόσμου
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
2-3 παξιμάδια χαρουπιού
300 γρ. τριμμένη φέτα
2 αυγά
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
ΒΗΜΑ 02. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια. Μεταφέρουμε τις κολοκύθες με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι κολοκύθα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
ΒΗΜΑ 03. Με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την ψίχα της κολοκύθας και μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο Σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
ΒΗΜΑ 04. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την φέτα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το τριμμένο παξιμάδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις έχουμε σιγουρευτεί ότι γεύση είναι εντάξει προσθέτουμε και ομογενοποιούμε τα αυγά.
ΒΗΜΑ 05. Σε μία επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη κατά 20%. Με ένα κουπάτ (στρογγυλό τσέρκι – κόφτης) κόβουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της και στη συνέχεια τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Με ένα πιρούνι πιέζουμε την πλευρά τη ζύμη που έχει διπλώσει και πιέζουμε έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχει κλείσει καλά και ότι η ζύμη δεν θα βγει κατά το ψήσιμο. Αναβάλουμε τη διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
* τα μέρη της ζύμης που δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα πλάθουμε και τα ξανανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, και στη συνέχεια τα γεμίζουμε κι αυτά.
ΒΗΜΑ 06. Αλείφουμε τη ζύμη με κρόκο αυγού (τον οποίο έχουμε διαλύσει με μία κουταλιά της σούπας νερό) και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι.
ΒΗΜΑ 07. Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά.
#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros