Αρνί | Νίκος Θωμάς

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
Υλικά:

Αρνί Σέλα

Αλατόνερο: 1 lt νερό

100 γρ. αλάτι

Καπνιστή πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Κάρδαμο

Ελαιόλαδο

Σκόρδο

Θυμάρι

αγουρίδα

Εκτέλεση:

Σε ένα δοσομετρητή διαλύουμε το νερό με το αλάτι και βάζουμε το αρνί για 15 λεπτά.
Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε σε σακούλα vacuum με καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, κάρδαμο, ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι και αγουρίδα.
Ψήνουμε στο ρόνερ στους 64ο για 1 ώρα.

X.O SAUCE

Υλικά

100 γρ. αποξηραμένες γαρίδες

1 σκ. σκόρδο

2 εσαλότ

25 γρ. τζίντζερ

½ τσίλι

50 γρ. μπέικον

250 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. ζωμός κότας

30 ml σόγια

20 γρ. ζάχαρη

2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος

50 γρ. σάκε

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε σε λίγο ζεστό νερό τις γαρίδες.
Σουρώνουμε και σπάμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα εσαλότ, το τζίντζερ και το τσίλι.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον και σβήνουμε με σάκε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και του δίνουμε χρώμα.
Τέλος, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη σόγια, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

ΣΑΛΣΙΦΙ

Υλικά

Σαλσιφί

Αλάτι

Πιπέρι

Πρόβειο βούτυρο

Βούτυρο

Φύλλα ΚΑΦΙΡ LIME

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σαλσιφί και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι μαζί με το πρόβειο βούτυρο και το αγελαδινό, τα φύλλα καφίρ lime, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

ΝΤΟΛΜΑΣ

Υλικά

Γλυκάδια

Κρεμμύδι

Μπούκοβο

Σκόρδο

Σχοινόπρασο

Λευκό κρασί

Sushi rice

Rice vinegar

Ζάχαρη

Σέσκουλα

Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπλένουμε το ρύζι 5 φορές μέχρι να γίνει διάφανο.
Το βάζουμε στο rice cooker με νερό και το αφήνουμε.
Μπλανσάρουμε τα γλυκάδια και τα ψιλοκόβουμε.
Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με κρεμμύδι, μπούκοβο και σκόρδο και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το βούτυρο και το σχοινόπρασο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, μπλανσάρουμε τα σέσκουλα και παγώνουμε.
Όταν ετοιμαστεί το ρύζι, το μαρινάρουμε με rice vinegar και ζάχαρη.
Ενσωματώνουμε το ρύζι με τα γλυκάδια.
Παίρνουμε ένα κουπάτ και βάζουμε περιμετρικά τα φύλα, γεμίζουμε με την γέμιση και κλείνουμε.

ΤΟΥΙΛ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

100 γρ. ασπράδι

100 γρ. αλεύρι

100 γρ .βουτυρο

100 γρ. άχνη ζάχαρη

Θυμάρι ψιλοκομμένο

Ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε στη φόρμα. Τα ψήνουμε στους 165ο μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Α.ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΑΡΝΙ

Κόκκαλα αρνί

1 στικ σέλερι

2 καρότα

2 κρεμμύδια

Εκτέλεση

Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και βράζουμε.
Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα και τ΄ αφήνουμε να κατέβει.

Β.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

500 ml ζωμό αρνί

200 ml κρέμα γάλακτος

200 ml λεμόνι

200 ml βούτυρο

8 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Bonito

Εκτέλεση:

Χτυπάμε για 10 λεπτά στους 70ο και για 1΄ στους 80ο .
Βάζουμε λίγο bonito, κάνουμε infuse για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε σε σιφόν, βάζουμε 1 αμπούλα και κρατάμε σε ζεστό μέρος.

ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Ανοίγουμε το κρέας από τη σακούλα vacuum.
Αροζάρουμε σε ένα τηγανάκι και κόβουμε ταλιάτα.
Τοποθετούμε τα σαλσιφί και τα αλείφουμε με την X.O sauce.
Βάζουμε το τουίλ πάνω από τα ντολμαδάκια και στο τέλος το αυγολέμονο σε ένα ποτ.

#MasterChefGR #StarChannelTv #MasterChef2022

Καθημερινά, στις 21:00 και Κυριακές στις 17:50, MasterClass!

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε "Subscribe" στο StarTvGreece, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube