MasterChef 2022 | Total buffalo | Γιώργος Παπαδόπουλος

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
Για το φιλέτο από βουβάλι

Υλικά
200 γρ. φιλέτο από βουβάλι

30 γρ. βούτυρο από βουβάλι (για το σουμάκι)

5 γρ. σουμάκι

50 γρ. βουβαλίσιο βούτυρο (για το τηγάνι)

Ανθός από αλάτι
Εκτέλεση

Αλατίζουμε το φιλέτο από βουβάλι και το τοποθετούμε σε μία σακούλα vacuum.
Ενσωματώνουμε το βούτυρο με το σουμάκι και το προσθέτουμε μέσα στη σακούλα.
Το κάνουμε vacuum και μαγειρεύουμε στο roner στους 65 βαθμούς για περίπου 20λεπτά υπολογίζοντας την εσωτερική θερμοκρασία στους 52 βαθμούς.
Έπειτα σε ένα τηγάνι βάζουμε βουβαλίσιο βούτυρο, φρέσκο θυμάρι και περνάμε το φιλέτο για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
Το αφήνουμε για 2-3λεπτά σε απορροφητικό χαρτί να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το περνάμε από πούδρα ντομάτας.
Κρατάμε τα ζουμιά που θα βγάλει το κρέας μας για να φτιάξουμε τη σάλτσα.

Για την κρέμα τραχανά

Υλικά

100 γρ. ξινός τραχανάς από βουβαλίσιο γάλα

400 ml ζωμό κοτόπουλο

50 γρ. γάλα

50 γρ. βούτυρο βουβαλίσιο

½ λεμόνι χυμός και ξύσμα

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον τραχανά σε μία κατσαρόλα με τον ζωμό κοτόπουλο και το γάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε τον τραχανά μέσα στο thermomix, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα και το χτυπάμε για 7 λεπτά.
Έπειτα περνάμε από μία σίτα.

Για το ζελέ από βουβαλίσιο γάλα

Υλικά

250 γρ. γάλα βουβαλίσιο

4 τμχ ζελατίνες

1 γρ. κάρυ

1 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το κάρυ και το αλάτι να πάρουν μια βράση.
Εκτός φωτιάς βάζουμε τις ζελατίνες και απλώνουμε το γάλα σε ένα ταψάκι με πάχος 3 χιλιοστά. Αφού κρυώσει κόβουμε σε λωρίδες 17×3 εκατοστά.

Για το βουβαλίσιο βούτυρο με μεδούλι (για την σάλτσα)

Υλικά

125 γρ. βούτυρο από βουβάλι

Μεδούλι από μισό κόκκαλο

½ ξύσμα λεμόνι

2 γρ. ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Ψήνουμε το κόκκαλο στον φούρνο στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ομογενοποιούμε.
Έπειτα το κάνουμε ρολό μέσα σε ζελατίνα και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο προτού το χρησιμοποιήσουμε.

Για την σάλτσα με μεδούλι και βούτυρο βουβαλίσιο

Υλικά
20 γρ. βούτυρο φρέσκο (για το σοτάρισμα)

50 γρ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

30 γρ. καρότο ψιλοκομμένο

20 γρ. μανιτάρι ψιλοκομμένο

200 γρ. κόκκινο κρασί

Φρέσκο θυμάρι

Χυμοί από το βουβαλίσιο φιλέτο

50 γρ. βούτυρο με μεδούλι

1 γρ. xantana
Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα λαχανικά για μερικά λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να κατέβει στα ¾.
Έπειτα βάζουμε τους χυμούς του κρέατος από τη σακούλα.
Αφήνουμε να πέσει στο ½ και στη συνέχεια δένουμε με το βούτυρο από σουμάκι και περνάμε από σίτα.

Για τη σαλάτα από βλαστούς

Υλικά
10 γρ. μυρώνια

10 γρ. φακές

10 γρ. αρακάς φρέσκος

10 γρ. κόκκινο λάχανο

10 γρ. ραπανάκια

10 γρ. μπρόκολο

Ανθός αλατιού

Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις φύτρες ανά είδος, βάζουμε λίγο ανθό αλατιού ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για το σερβίρισμα
Βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα, στην άκρη του πιάτου και την απλώνουμε με σπάτουλα κατά μήκος του πιάτου.

Τοποθετούμε το φιλέτο πάνω από τον τραχανά.
Παράλληλα του φιλέτου τοποθετούμε μια λωρίδα από το ζελέ και επάνω την σαλάτα από τους βλαστούς.
Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα κανατάκι.

#MasterChefGR #StarChannelTv #MasterChef2022

Καθημερινά, στις 21:00 και Κυριακές στις 17:50, MasterClass!

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε "Subscribe" στο StarTvGreece, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube