Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
310 γρ. νερό
200 γρ. αλεύρι με χαμηλή πρωτεινή
215 γρ. αλεύρι με υψηλή πρωτεινη
30 γρ. αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
80 γρ. προζύμι
8 γρ. αλάτι
Αναμειγνύουμε το νερό με τα άλευρα.
Ξεκουράζουμε για 1 ώρα (αυτόλυση)
Προσθέτουμε το προζύμι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Ξεκουράζουμε για 3μιση/4 ώρες και ανά μία ώρα κάνουμε ένα καλό δίπλωμα στο ζυμάρι.
Μετα τη λήξη των 4 ωρών, σχηματίζουμε το ζυμάρι σε μία μπάλα και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα καρβελάκι και τοποθετούμε στο ειδικό καλάθι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 14-18 ώρες.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πέτρα ψησίματος και χαράζουμε κατά μήκος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 με υγρασία για 30 λεπτά και στη συνέχεια για ακόμη 20 στους 210.
#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022
MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR