MasterChef 2022 | Ψωμί | Ιάνθη Μιχαλάκη

Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

310 γρ. νερό

200 γρ. αλεύρι με χαμηλή πρωτεινή

215 γρ. αλεύρι με υψηλή πρωτεινη

30 γρ. αλεύρι σίτου ολικής άλεσης

80 γρ. προζύμι

8 γρ. αλάτι

Αναμειγνύουμε το νερό με τα άλευρα.
Ξεκουράζουμε για 1 ώρα (αυτόλυση)
Προσθέτουμε το προζύμι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Ξεκουράζουμε για 3μιση/4 ώρες και ανά μία ώρα κάνουμε ένα καλό δίπλωμα στο ζυμάρι.
Μετα τη λήξη των 4 ωρών, σχηματίζουμε το ζυμάρι σε μία μπάλα και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα καρβελάκι και τοποθετούμε στο ειδικό καλάθι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 14-18 ώρες.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πέτρα ψησίματος και χαράζουμε κατά μήκος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 με υγρασία για 30 λεπτά και στη συνέχεια για ακόμη 20 στους 210.

#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR