MasterChef 2022 | Φρέσκα Ζυμαρικά | Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Για τη φρέσκια πάστα
Αλεύρι
Αυγά
Μελάνι σουπιάς

Υλικά
500 ml Ζωμός μοσχαρίσιος
200 γραμμάρια Μανιτάρια αποξηραμένα πορτσίνι
300 γραμμάρια Κιμάς μοσχαρίσιος
Ντοματίνια
Ντομάτες πολύχρωμες
Πελτές τομάτας
Κρεμμύδια λευκά
2 Πράσα
2 Καρότα
1 Σκόρδο
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Μαϊντανός
Λευκό κρασί
200 γραμμάρια Βούτυρο
Παρμεζάνα
Blue cheese
100 ml Κρέμα γάλακτος
Για τα φρέσκα ζυμαρικά, κάνουμε ένα ζυμάρι με κρόκους και αλεύρι, 1 αυγό ανά 100 gr αλεύρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Το περνάμε από μηχανή ζυμαρικών και φτιάχνουμε ταλιατέλες, ταλιολίνι, καπελέτι και ραβιόλι. Τα βράζουμε για 3 λεπτά.
Για τη γέμιση των ραβιόλι και των καπελέτι, σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο και αφού μαραθούν τα προσθέτουμε στον κιμά. Βάζουμε μία περίπου κουταλιά από το μείγμα σε κάθε ζυμαρικό.
Βάζουμε τα ντοματίνια στο φούρνο μαζί με μυρωδικά και όταν μαραθούν τα αποσύρουμε
Για τη σάλτσα χρησιμοποιούμε κρέμα, ζωμό, μανιτάρια αποξηραμένα, πούδρα μανιταριών, λαχανικά και blue cheese. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω και προσθέτουμε τα ντοματίνια.

#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR