Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
Υλικά για 2 άτομα:
2 κουτσομούρες
Για το πανάρισμα των ψαριών :
Αλεύρι
Πάνκο
2 αυγά
Βούτυρο κλαριφιέ για το τηγάνισμα των ψαριών
Για τη μαγιονέζα :
2 κρόκους αυγών
1 αυγό
250 ml ηλιέλαιο
Μουστάρδα dijon
Αλάτι
Πιπέρι
Για σως τάρταρ
Γιαούρτι 350 γραμμάρια
2 εσαλότ
Ένα κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
60 γραμμάρια αγγουράκι πίκλα
Ένα ματσάκι μαϊντανός
Φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα για τα sandwich αναλόγως τα άτομα
Μυρωδικά για το sandwich
Μαϊντανός
Κόλιανδρος
Εστραγκόν
Μυρώνια
Νεροκάρδαμο
Κουτσομούρα πεταλούδα τηγανητή
Σως σάντουιτς
Ρόκα
Ψωμί
Πρώτα φιλετάρουμε την κουτσομούρα σε κοπή πεταλούδα. Αφαιρούμε κεφάλι και εντόσθια, κάνουμε δύο τομές από το κεφάλι προς την ουρά, χωρίς να πειράξουμε την κοιλιά του ψαριού. Ανοίγουμε το ψάρι, αφαιρούμε με ένα ψαλίδι τα κόκκαλα και το γυρίζουμε ανάποδα. Αφαιρούμε με ψαλίδι το πτερύγιο του ψαριού και ό,τι ατέλεια έχει μείνει. Περνάμε το ψάρι διαδοχικά από ένα μπολ με άμυλο πατάτας, ένα μπολ με χτυπημένο αυγό και ένα μπολ με πάνκο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι μία με δύο κουταλιές βούτυρο κλαριφιέ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα ψάρια. Προσθέτουμε αλάτι όσο είναι ζεστά τα ψάρια.
Για τη σως φτιάχνουμε πρώτα μαγιονέζα, ανακατεύοντας μεταξύ τους δύο κρόκους, ένα αυγό και 250 ml ελαιόλαδο. Σε αυτή την παρασκευή προσθέτουμε ίσο μέρος γιαούρτι και ανακατεύουμε μαζί με κάπαρη και ψιλοκομμένα αγγουράκια πίκλα. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο εσαλότ, ψιλοκομμένα μυρωδικά (νεροκάρδαμο, εστραγκόν, μυρώνια, κόλιανδρο, μαϊντανό) και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τη ρόκα μαζί με χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Για το ψωμί κόβουμε τις κόρες.
Αλείφουμε δύο φέτες ψωμί με τη σως, βάζουμε ρόκα και δύο φιλέτα κουτσομούρας σε κάθε σάντουιτς.
#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022
MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR