MasterChef 2022 | Ρυζόγαλο | Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Ρυζόγαλο αρωματισμένο με λικέρ φουντούκι και τόνκα, φεγεντίνη με σοκολάτα, κρέμα dulcey και σορμπέ φράουλα.

Ρυζόγαλο

Ρύζι 200 γραμμάρια

Ζάχαρη 100 γραμμάρια

Γάλα 1200 ml

Κρέμα γάλακτος 200 ml

Λοβός βανίλιας

Τόνκα

Brazilian Nuts

Λικέρ Φουντούκι 20 ml

Σαντιγί (κρέμα γάλακτος 500 ml)

Φεγεντίνη σοκολάτας

Σοκολάτα 200 γραμμάρια

Φεγεντίνη 1 μπολάκι

Σορμπέ φράουλας

500 γρ. Παγωμένες φράουλες

100 γρ. Ζάχαρη

γρ νερό

Κρέμα με σοκολάτα dulcey

100 γρ. Γάλα

10 γρ. Γλυκόζη

12 γρ. Ζελατίνη

170 γρ. Σοκολάτα dulcey

200 γρ. Κρέμα γάλακτος

Ελβετική Μαρέγκα

Ζάχαρη 150 γραμμάρια

Ασπράδι αυγού 150 γραμμάρια
Εκτέλεση:

Για το ρυζόγαλο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, για να κάνει μια λεπτή στρώση, το γάλα, το ρύζι και την κρέμα γάλακτος. Ανοίγουμε ένα λοβό βανίλιας και προσθέτουμε το εσωτερικό και τον λοβό στο μείγμα. Τρίβουμε λίγη τόνκα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, προσέχοντας το γάλα και αφήνουμε μέχρι να μειωθεί σε ποσότητα και πυκνότητα. Προσθέτουμε το λικέρ φουντούκι όταν έχει μείνει περίπου το μισό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε τα Brazilian nuts στο φούρνο για να καβουρδιστούν. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε στη μέση τα μούρα.

Για την κρέμα dulcey, βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα δοχείο με κρύο νερό για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίζουμε. Βάζουμε να ζεσταθούν σε μια κατσαρόλα το γάλα και η γλυκόζη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε πάνω από το δοχείο που έχουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε το μείγμα με μπίμερ μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κρύα, χτυπάμε ξανά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν την χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει και την περνάμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη φεγεντίνη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τη φεγεντίνη. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε ένα silpat. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα πριονωτό μαχαίρι.

Για τη μαρέγκα, μαγειρεύουμε σε μπεν μαρί τη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού, ανακατεύοντας με ένα φουέ. Μόλις φτάσει τους 82 βαθμούς, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σορμπέ, τοποθετούμε σε ένα θερμαινόμενο μίξερ τις παγωμένες φράουλες και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα απλό σιρόπι. Το προσθέτουμε στις φράουλες και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή του σορμπέ.

Για το στήσιμο, ανακατεύουμε το κρύο ρυζόγαλο με σαντιγί, για να αφρατέψει. Γεμίζουμε ένα μικρό μπολάκι με το ρυζόγαλο και πασπαλίζουμε με τα Brazilian nuts και μερικά κομμένα μούρα. Καλύπτουμε με ροζέτες από την κρέμα dulcey περίπου τα ¾ της συνολικής επιφάνειας και στην υπόλοιπη τοποθετούμε τα κομμάτια της φεγεντίνης. Τοποθετούμε ένα κενέλ από το σορμπέ και μερικά ακόμα μούρα.

#MasterChefGR #StarChannelTv #MasterChef2022

Καθημερινά, στις 21:00 και Κυριακές στις 17:50, MasterClass!

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε "Subscribe" στο StarTvGreece, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube