MasterChef 2022 | Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι | Εβίτα Παπαχαραλάμπου

Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Για την μους

Υλικά

560 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, μόλις βράσει ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Απλώνουμε τη μους στην παγωμένη λαμαρίνα και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δέσει.

Μεταφέρουμε τη μους σε φαρδύ δοχείο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Victoria Sponge

Υλικά:

405 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
360 γρ. αλεύρι 55%
1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
0,5 κ.γ σόδα
1 κ.γ αλάτι
Βανίλια από ένα λοβό
120 γρ. φιστίκι Αιγίνης σπασμένο στο γουδί (ψίχα ψημένο)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.

Προσθέτουμε λίγα – λίγα τ΄ αυγά και κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα.

Προσθέτουμε το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με άλλο ένα χαρτί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15΄.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε 5 στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 14 εκ. και τοποθετούμε στο τσίλερ.

Ελβετική βουτυρόκρεμα

Υλικά:

400 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ασπράδι αυγού
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Αλάτι
Βανίλια (χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο του λοβού που βάλαμε στο cake)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και τον λοβό της βανίλιας σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το αφρατεύουμε χρησιμοποιώντας το φτερό.

Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ασπράδια με τη ζάχαρη με μία μαρίζ. Μόλις το μείγμα φτάσει 60οC ή έχει λιώσει η ζάχαρη το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα.

Μόλις σφίξει η μαρέγκα (με δυσκολία αφαιρούμε το σύρμα) ρίχνουμε το 1/3 στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σε 2 δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο βούτυρο ανακατεύοντας.

Βατόμουρα

Υλικά:

300 γρ. Βατόμουρα
150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο για 45΄ με 50΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Διακόσμηση

150 γρ. Λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα 2/3 της λευκής σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων, μόλις λιώσει προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Σχηματίζουμε με τη σοκολάτα δίσκους διαμέτρου 2-3εκ. σε 2 κόλλες ψησίματος.

Περνάμε από πάνω με ένα πινέλο σιλικόνης και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν.
Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ψεκάζουμε τα μισά διακοσμητικά με το χρυσό σπρέι.

#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR