MasterChef 2022 | Μοσχαρίσιο φιλέτο με parfait συκωτάκια πουλερικών, τερίνα πατάτας και μανταρίνι

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/
Για το φιλέτο
Υλικά

Μοσχαρίσιο φιλέτο
Προσούτο
Αυγό
Αλεύρι
Φρυγανιά

Εκτέλεση
• Κόβουμε το φιλέτο στο μέγεθος που θέλουμε.
• Το ρολάρουμε και το βάζουμε στο τσίλερ για 10 λεπτά, να πάρει σχήμα.
• Αφού το βγάλουμε, το σοτάρουμε σε δυνατό τηγάνι
• Μόλις κρυώσει, το τυλίγουμε με προσούτο, ρολάρουμε ξανά και το βάζουμε στο τσίλερ για άλλα 10 λεπτά.
• Αφαιρούμε, πάναρουμε αλ ανγκλέζ και ξαναβάζουμε στο τσίλερ να σφίξει.
• Στην συνέχεια τηγανίζουμε.
• Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και κόβουμε το κομμάτι που θέλουμε.
Parfait Συκωτάκια
Υλικά

200 γρ. συκωτάκια πουλερικών
50 γρ. εσαλότ
2 γρ. σκόρδο
6 γρ. θυμάρι
90 γρ. κρασί Σάμος
90 γρ. porto
30 γρ. μπράντι
8 γρ. Ανθό αλατιού
120 γρ. αυγά
150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
• Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το εσαλότ, το σκόρδο, προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα υγρά.
• Αλατίζουμε και τ΄ αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.
• Τοποθετούμε στο θερμομπλέντερ και χτυπάμε στους 50ο στην ταχύτητα 10.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά τ΄ αυγά και το βούτυρο λιωμένο.
• Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, στον φούρνο – στους 120ο C για 5΄-10΄ μέχρι να φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 64ο C.
• Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο τσίλερ.
• Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε το λίπος.
• Αφρατεύουμε, προσθέτουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μετά στη φόρμα σιλικόνης.
• Παγώνουμε και ξεφορμάρουμε πριν το πάσο.

Τερίνα Πατάτας
Υλικά

Πατάτες
Λίπος πάπιας
Μοσχοκάρυδο
Παρμεζάνα
Θυμάρι
Μαύρο σκόρδο
βούτυρο
Εκτέλεση
• Κόβουμε τις πατάτες σε μαντολίνο και τις βάζουμε σε παγόνερο για 5΄.
• Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το λίπος πάπιας και το μαύρο σκόρδο.
• Σε μια φόρμα του κέικ, αλείφουμε με το μίγμα του λίπους και βάζουμε μία στρώση πατάτες.
• Πασπαλίζουμε μία στρώση, μοσχοκάρυδο, θυμάρι και παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
• Τοποθετούμε στον φούρνο με βάρος και ψήνουμε στους 170 για 25’.
• Βάζουμε στο τσίλερ για 5΄ με 10΄ μέχρι να σφίξει.
• Ξεφορμάρουμε, κόβουμε το κομμάτι που θέλουμε και τους δίνουμε χρώμα στο τηγάνι με το λίπος πάπιας απ΄ όλες τις πλευρές.

Τσιμιτσούρι
Υλικά

Μαϊντανός
Κόλιανδρος
Σχοινόπρασο
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Ξύδι
μπούκοβο

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το Pudding Μανταρίνι
Υλικά
300 γρ. πουρέ μαντάρι
2,5 γρ. αγάρ-αγάρ
1 τμχ. lemongrass
100 ml Cointreau
Εκτέλεση
• Σε ένα κατσαρολάκι φλαμπάρουμε το Cointreau.
• Προσθέτουμε το lemongrass και τον πουρέ.
• Βράζουμε μέχρι να έχουμε 250 γρ. υγρού.
• Σουρώνουμε σε άλλο κατσαρολάκι και βράζουμε μαζί με το αγάρ για 3΄.
• Τοποθετούμε σε ταψάκι και κρυώνουμε μέχρι να σφίξει.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει τζελ.
• Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

Ζαχαρωμένο μανταρίνι
Υλικά
Φιλέτα από μανταρίνι
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε 2 φιλέτα μανταρίνι, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.

Λάχανο Σαβόι
Υλικά

Λάχανο σαβόι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
• Μπλανσάρουμε το λάχανο σαβόι και το κρυώνουμε σε παγώνερο.
• Το αφαιρούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και στεγνώνουμε.
• Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ξύδι και σοτάρουμε σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρει χρώμα.

#MasterChefGR #StarChannelTv #MasterChef2022

Καθημερινά, στις 21:00 και Κυριακές στις 17:50, MasterClass!

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε "Subscribe" στο StarTvGreece, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube