MasterChef 2022 | Κοτόπουλο με λευκά σπαράγγια, τραγανή πέτσα και ταραμά | Νίκος Θωμάς

Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Για την σάλτσα
Υλικά

Φτερούγες κοτόπουλο
Κρεμμύδι
Καρότο
Σέλερι
Ντομάτες
Κόκκινο κρασί
Πετιμέζι
Καπνιστή πάπρικα
Βούτυρο

Εκτέλεση
• Σε ένα ταψί, στους 200ο C, καίμε τις φτερούγες κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
• Σε μια χύτρα, βράζουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φτερούγες με τα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει για 20΄.
• Ανοίγουμε τη χύτρα, αφαιρώντας τον αέρα, σουρώνουμε σε ένα τηγάνι και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να κατέβει.
• Προσθέτουμε πετιμέζι και καπνιστή πάπρικα και πριν το σερβίρουμε δένουμε με βούτυρο.

Για την πέτσα
Υλικά
Πέτσα κοτόπουλο
Cajun
Εκτέλεση
• Σε ένα ξύλο κοπής, ξύνουμε τις πέτσες από την εσωτερική τους μεριά.
• Πασπαλίζουμε με το cajun.
• Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα, βάζουμε πάνω την πέτσα και σκεπάζουμε πάλι με λαδόκολλα, προσθέτοντας και βάρος.
• Ψήνουμε στους 180ο C για 20΄ με 25΄και το τσεκάρουμε.
• Το αφαιρούμε και αφήνουμε τις πέτσες να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
• Γεμίζουμε με τον ταραμά.

Για τον Ταραμά
Υλικά
300 γρ. Ψωμί του τοστ μουλιασμένο
120 γρ. Ταραμάς
600 γρ. (περίπου) Ηλιέλαιο
80 γρ. Κρεμμύδι λευκό
60 γρ. Λεμόνι
Λίγο Σόδα αναψυκτικό
Εκτέλεση
• Τοποθετούμε το ψωμί σε μια μπασίνα, με νερό μέχρι να μουλιάσει.
• Αφαιρούμε και το στύβουμε πολύ καλά.
• Σε ένα μπλέντερ, τοποθετούμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το στυμμένο ψωμί, τον χυμό λεμόνι και χτυπάμε.
• Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, «κορδόνι». Συμπληρώνουμε με σόδα, για να αφρατέψει.
• Τον τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τον μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

Για τον πουρέ σπαράγγι
Υλικά

Λευκά σπαράγγια
Guanciale
Λευκό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Κρέμα γάλακτος
1 lime
xanthana

Εκτέλεση
• Σε ένα τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, ιδρώνουμε το guanciale, μέχρι να βγάλει τα έλαιά του.
• Το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σπαράγγια και λίγο βούτυρο.
• Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρασία και στα 2΄- 3΄ τελευταία λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά.
• Τα τοποθετούμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.
• Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λευκό πιπέρι και λίγο lime.
• Στο τέλος προσθέτουμε xanthana, αν χρειαστεί.

Για το φαγόπυρο
Υλικά
Φαγόπυρο
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
• Τηγανίζουμε το φαγόπυρο, το ταμπονάρουμε σε χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα λευκά σπαράγγια γλασέ
Υλικά

Guanciale λάδι
Βούτυρο κλαριφιέ
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο
Λευκά σπαράγγια

Εκτέλεση
• Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι απ΄το guanciale, λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τα σπαράγγια.
• Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γλασάρουν.
• Μόλις μαγειρευτούν, τα αφαιρούμε και τα πανάρουμε με το φαγόπυρο.

Για το κοτόπουλο
Υλικά

Κοτόπουλο στήθος
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο
Σκόρδο
Θυμάρι

Εκτέλεση
• Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά.
• Χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και κάνουμε αρονζέ.
• Το αφαιρούμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και το κόβουμε κατά μήκος.
Για την πάστα Nduja
Υλικά
200 γρ. Nduja
100 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
• Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το nduja και το ηλιέλαιο. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.

#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR