Μια συνταγή του Λέωνίδα Κουτσόπουλου
Υλικά
Χοιρινός λαιμός άνευ οστού
Ένα ribeye
Μπαχαρικά για μαρινάδα
Σουμάκ
Πάπρικα καπνιστή
Σκόρδο σκόνη
Κρεμμύδι σκόνη
Θυμάρι
Σόγια
Τζίντζερ
Δενδρολίβανο
Μέλι
Μουστάρδα
dip γιαουρτιού
Γιαούρτι πλήρες
Ντομάτα
Φρέσκο κρεμμύδι
Μαϊντανός
Άνηθος
Υλικά για πίτα
170 ml γάλα
70 ml νερό
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Ένα φακελάκι μαγιά
320 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
Αλάτι
ΜΠΡΑΓΙΑΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
• Κόβουμε πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο.
• Προσθέτουμε στο νερό σκόρδο, θυμάρι και πάπρικα για να αρωματιστούν.
• Τις βγάζουμε από το νερό που βράζουν, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις κουνάμε για να σπάσουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
• Τις τηγανιτές πατάτες τις βάζουμε σε μπασίνα με χαρτί για να στραγγίσουν.
ΠΙΤΕΣ
• Αλεύρι, ελαιόλαδο, γάλα, μαγιά, λίγη ζάχαρη και οτιδήποτε από μπαχαρικό (πχ σουμάκ)
• 170 ml γάλα
• 70 ml νερό
• 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ελαιόλαδο
• Αλάτι
• 9 γρ. ξερή μαγιά
• 320 γρ. αλεύρι
• Ανακατεύουμε το μείγμα.
• Το ζυμάρι είναι αρκετά υγρό και δεν μας φοβίζει – αφού φουσκώσει πασπαλίζουμε με αλεύρι και μετά το ξαναζυμώνουμε 2η φορά και στην συνέχεια το κόβουμε.
• Ρίχνουμε σ ένα τηγανάκι ελαιόλαδο.
• Με το εργαλείο που είναι για τη σφολιάτα – κάνουμε τρυπούλες στην πίτα.
ΚΑΛΑΜΑΚΙ
• Για το σουβλάκι παίρνουμε rib eye το κόβουμε κυβάκια και μαρινάρουμε με σόγια, μέλι, μουστάρδα.
• Όσο τα σουβλάκια είναι στη γκριλιέρα τα γλασάρουμε με τη μαρινάδα.
#MasterChefGR #StarChannelTv
MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR