MasterChef 2024 | Feta gnocchi saganaki | Luca Piscazzi

Με ετικέτα:

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

MasterChef 2024 | Feta gnocchi saganaki | Luca PiscazziMasterChef 2024 | Feta gnocchi saganaki | Luca Piscazzi

Δείτε εδώ τα επεισόδια:
https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

#MasterChefGR #StarChannelTv

MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/masterchefgr/

@masterchefgr


————————————————————————————————————————————————————
Για τα Νιόκι
350 γρ. φέτα
100 γρ. αλεύρι
60 γρ. ασπράδι αυγού
60 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
• Περνάμε τη φέτα από κόσκινο (μύλο) και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχουμε μία μαλακή και λεία ζύμη.
• Σχηματίζουμε νιόκι 10 γραμμαρίων.
• Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
• Τα κρυώνουμε σε ένα δίσκο με ελαιόλαδο.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο τα τηγανίζουμε μέχρι να καραμελώσουν και από τις δυο πλευρές.

Για την κρέμα πιπεριάς
6 κόκκινες πιπεριές
1 λευκό κρεμμύδι
25 γρ. γαστρικό νερό ντομάτας (νερό ντομάτας, ξύδι xeres, κατεβασμένο στη μέση)
35 γρ. λάδι ντομάτας (Σε ένα γαστρονόμ, τοποθετούμε 200 γρ. πελτέ ντομάτας, 200 γρ. ελαιόλαδο, 1 κεφάλι σκόρδο και θυμάρι. Τα ανακατεύουμε, το κλείνουμε με μεμβράνη, βάζουμε σε μικροκύματα για 3 λεπτά, το ξανα-ανακατεύουμε) επαναλαλαμβάνοντας 3 φορές τη διαδικασία.
35 γρ. ούζο

Εκτέλεση
• Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα κόβουμε ζουλιέν.
• Σε μία κατσαρόλα ξεκινάμε να μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
• Τέλος, «φλαμπάρουμε» με 15 γρ. από το ούζο και προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές.
• Σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο θερμομίξ με το λάδι ντομάτας και το κατεβασμένο νερό και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ούζο.

Λάδι βασιλικού
150 γρ. βασιλικός
300 γρ. grapeseed oil
Εκτέλεση
• Ξεδιαλέγουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
• Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι στους 140ο C και το ρίχνουμε το μπλέντερ.
• Χτυπάμε για 2΄ σε υψηλή ταχύτητα.
• Κρυώνουμε σε μπεν μαρί και περνάμε από τουλπάνι.
Για την μπισκ και ταρτάρ αστακού
1 αστακός
120 γρ. λευκό κρεμμύδι
120 γρ. σέλερι
120 γρ. καρότα
120 γρ. φοινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. Τσέρι ντομάτα
120 γρ. πελτέ ντομάτας
4 αστεροειδή γλυκάνισο
10 γρ. σπόροι κόλιανδρου
50 γρ. ούζο
200 γρ. λευκό κρασί
Βούτυρο
Εκτέλεση
• Αχνίζουμε τον αστακό τους 100ο για 3΄ και τον βάζουμε σε παγόνερο να κρυώσει.
• Καθαρίζουμε το σώμα και το κρατάμε στην άκρη.
• Ψιλοκόβουμε τις καρκάσες και το κεφάλι σε μικρότερα κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τα λαχανικά.
• Μαγειρεύουμε για 5΄.
• Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμη 5΄.
• Σβήνουμε πρώτα με το ούζο και στη συνέχεια με το λευκό κρασί.
• Καλύπτουμε με πάγο και μαγειρεύουμε για 40΄.
• Όταν είναι έτοιμο περνάμε την μπισκ από σινουά σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε το πολύ λίπος και κατεβάζουμε μέχρι την επιθυμητή γεύση και κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
• Για τη γαρνιτούρα αστακού, ξαναζεσταίνουμε με λίγο βούτυρο, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ζελέ ούζου
650 γρ. νερό
350 γρ. ούζο
50 γρ. χυμό λεμόνι
2 τμχ. Αστεροειδής γλυκάνισος
30 γρ. ζάχαρη
14 γρ. αγάρ

Εκτέλεση
• Φέρνουμε σε βρασμό το νερό, τον γλυκάνισο και το αγάρ.
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
• Σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι να κρυώσει και το χτυπάμε στο θερμομίξ μέχρι να γίνει ένα λείο τζελ, περνάμε από σίτα και τοποθετούμε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
• Τελειώνουμε το ταρτάρ με ένα ντοτ.

Τελείωμα
• Κορυφές Βασιλικού
• Αλμύρα (μπλανσαρισμένη και τελειωμένη με αλάτι και ελαιόλαδο)
————————————————————————————————————————————————————
Συνδεθείτε με τα Social Media του σταθμού:
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/starchanneltv/
Follow us on Twitter: https://twitter.com/StarChannelGr
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/StarChannelGrTV/

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!