Subscribe: https://bit.ly/YiannisLucacosYT
Δροσερή και ταυτόχρονα υγιεινή, η σημερινή σαλάτα είναι πραγματικά ό,τι πρέπει για να αποχαιρετήσουμε σιγά σιγά τον Απρίλιο και να μπούμε στην τελική ευθεία πριν το καλοκαίρι! Με αγαπημένες γλυκιές φράουλες που ισορροπούν την ελαφρώς πικάντικη γεύση από την γκοργκοντζόλα και το προσούτο και φυσικά με το καθιερωμένο boost θρεπτικότητας από το μουρουνέλαιο @mollersgreece2984.
**Sponsored by Moller’s
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
300 γρ. μαρούλι iceberg, σε χοντρά κομμάτια
100 γρ. μαρούλι baby gem, φύλλα
60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στα 4
30 γρ. προσούτο, ψημένο
50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
50 γρ. καρύδια, σπασμένα
80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
10 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ φράουλα
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
150 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. μουρουνέλαιο
αλάτι
νερό
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Σε ένα πιάτο κρατάμε μία μικρή ποσότητα από τις φράουλες, το προσούτο, την γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και τον δυόσμο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μαζί αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε από πάνω με τα υλικά που κρατήσαμε.
Για τη βινεγκρέτ φράουλα
Σε έναν δοσομετρητή ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μουρουνέλαιο και τα ανακατεύουμε. Στο κάδο του μπλέντερ χτυπάμε τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ηλιέλαιο με μικρή και σταθερή ροή. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει αρκετά αραιώνουμε με λίγο κρύο νερό.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές εδώ: https://www.yiannislucacos.gr/recipes
Website: https://www.yiannislucacos.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/chef.lucacos/
Instagram: https://www.instagram.com/yiannislucacos/
#yiannislucacos #greekrecipes #Σαλάτα