Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά.
Υλικά :
50 γραμμάρια σκόρδο
50 γραμμάρια τζίντζερ
50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι
1 κιλό λάχανο
40 γραμμάρια Μίσο
50 γραμμάρια Gochujang
11 γραμμάρια αλάτι
Σουσάμι άσπρο και μαύρο
1 ματσάκι κόλιανδρος
1 ματσάκι μαϊντανός
δυο κουταλιές της σούπας Μίριν
50 γραμμάρια Παλαιωμένο αρσενικό Νάξο
Χτεσινό ρύζι ατμού (για πέντε μερίδες )
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μια μπασίνα το τζίντζερ, το σκόρδο πάστα και τις πάστες από το μίσο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο λάχανο στη μπασίνα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα βάζο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ρύζι και τηγανίζουμε το ρύζι με τα δυο είδη σουσαμιού.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε το λάχανο ξεχωριστά.
Σε μια μπασίνα προσθέτουμε μαϊντανό, το ρύζι, το αρσενικό Νάξου και το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε μίριν στο πιάτο.
Δείτε τα επεισόδια, τα highlights, τις αποχωρήσεις, το MasterClass στο https://www.star.gr/tv/psychagogia/MasterChef/
#MasterChefGR #StarChannelTv
MasterChef 5 – Δευτέρα,Τρίτη,Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:00 & Master Class κάθε Κυριακή στις 17:50, στο Star!
MasterChef on Social Media
https://www.facebook.com/MasterChefGR/
Tweets by masterchefgr
https://www.instagram.com/masterchefgr/
https://www.tiktok.com/@masterchefgr