MasterChef 2022 | Ριζότο αλά μιλανέζε | Πάνος Ιωαννίδης

Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΩΜΟ

3 κόκκαλα μοσχαρίσια με μεδούλι

45 ml ελαιόλαδο

140 γρ. Κρεμμύδι

150 γρ. Καρότο

70 γρ. Σέλερι

150 γρ. Πράσο

1 σκελίδα σκόρδο

5 κόκκοι πράσινο πιπέρι

5 κόκκοι κόκκινο πιπέρι

1 φύλλο δάφνη

3 λίτρα κρύο νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ ΤΟΣΤΑΡΙΣΜΑ

60 ml ελαιόλαδο

32 γρ. Βούτυρο

120 γρ. Κρεμμύδι

240 γρ. Ρύζι αρμπόριο

180 ml λευκό κρασί

20 στίγματα σαφράν

750 – 800 ml ζωμό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΤΕΚΑΤΟΥΡΑ

80 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους

220 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

4 σταγόνες λευκό ξύδι

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον ζωμό, βάζουμε τα κόκκαλα στον φούρνο για 25 λεπτά στους 180. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μιρεπουά και τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε για 5-7 λεπτά και προσθέτουμε τα πιπέρια και τη δάφνη. Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα κόκκαλα και το κρύο νερό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια ένταση. Σουρώνουμε με μια σίτα για να μη μείνουν υπολείμματα. Τον κρατάμε ζεστό, σε χαμηλή ένταση στη φωτιά.

Για το ριζότο, κόβουμε ασέ το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 7 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σαφράν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 21 λεπτά.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα μέχρι να δέσει το ριζότο. Προσθέτουμε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR