Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
3 μεσαία κόκκινα μήλα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/3 καρύδια
1/4 φλ. σταφίδα ξανθιά
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ. για το γαρνίρισμα
2 κ.σ. corn flour
1/2 κ.γ. κανέλα
200 γρ. τυρί κρέμα light
4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 01. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το κάθε κομμάτι κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
ΒΗΜΑ 02. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα καρύδια, τις σταφίδες, το κορν flour , την κανέλα και τη ζάχαρη.
ΒΗΜΑ 03. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
ΒΗΜΑ 04. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη κανέλα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
ΒΗΜΑ 05. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας περίπου κατά 30% κατά μήκος και πλάτος.
ΒΗΜΑ 06. Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα (για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στο ταψί) με τη μεγάλη πλευρά κάθετα. Χωρίζουμε νοητά το φύλλο σε 3 μέρη και στο κεντρικό απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.
ΒΗΜΑ 07. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις 2 πλευρές αριστερά και δεξιά σε διαγώνιες λωρίδες με απόσταση 3-4 εκ. η κάθε μια. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη κάθε λωρίδα διαγώνια, πάνω από τα μήλα και επαναλλαμβανιυμε τη διαδικασία εναλλάξ μέχρι να καλύψουμε εντελώς το στρούντελ. Στην ουσία δημιουργούμε ένα Χ με κάθε 2 λωρίδες σφολιάτας πάνω από τα μήλα. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε το στρούντελ μέσα στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε 1 κ.γ. νερό για ωραιότερο χρώμα.
ΒΗΜΑ 08. Ψήνουμε το στρούντελ για 30’ ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και αφαιρούμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει ελαφρώς πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros