
Κάνε Εγγραφή στο κανάλι εδώ: https://bit.ly/34OqUSw
Αγόρασε τα προϊόντα μου εδώ: https://shop.dimitrismichailidis.com/
Ανακαλύψτε τη συνταγή για μια εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα, ιδανική για την περίοδο της νηστείας! Φτιάξτε αυτή την υπέροχη, ελαφριά μπουγάτσα χωρίς γαλακτοκομικά σε λιγότερο από 30 λεπτά και εντυπωσιάστε όλους με την τέλεια γεύση της. Ιδανική για γιορτές και καθημερινές απολαύσεις!
450 γρ. φύλλο κρούστας
250 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
άχνη
κανέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε τις βανιλίνες, ρίχνουμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το ραντίζουμε με τη λίγη μαργαρίνη, επαναλαμβάνουμε με άλλα δύο φύλλα από επάνω και τέλος βάζουμε στο κέντρο του τελευταίου φύλλου το 1/4 της κρέμας.
Διπλώνουμε σαν φάκελο και βάζουμε την μπουγάτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ 1 ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (2 ΑΤΟΜΩΝ):
Θερμίδες: 1125kcal
Πρωτεΐνη: 7,7 g
Λιπαρά: 62 g
Υδατάνθρακες: 117 g
Η διατροφική αξία βγαίνει με πρόγραμμα AI και μπορεί να μην είναι ακριβής.
ENGLISH
450 g phyllo dough
250 g melted margarine
1 liter sugar-free almond drink
200 g sugar
120 g fine semolina
10 g cornflour
2 vanillins
icing sugar
cinnamon
In a saucepan, put the almond drink, sugar, semolina, cornflour and mix well until it boils.
Add the vanillins, pour the cream into a bowl, cover with cling film and leave to cool completely.
Lay one sheet on the counter, sprinkle it with a little margarine, repeat with two more sheets on top and finally put 1/4 of the cream in the centre of the last sheet.
Fold like an envelope and place the bougatsa on a baking sheet lined with parchment paper.
Repeat the same process until the leaves are finished.
Bake in a preheated oven at 200 degrees until golden brown.
Sprinkle with powdered sugar and cinnamon.
👍 Αν σου άρεσε η συνταγή κάνε Εγγραφή στο κανάλι μου και ένα like στο βίντεο, αυτό με βοηθάει να συνεχίζω και να σας δίνω νέες συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
🔔 Ενεργοποίησε το καμπανάκι για να σου έρχονται όλες οι νέες συνταγές μου!
Ακολούθησέ με:
– Official website: https://bit.ly/DimitrisMichailidisSite
– Facebook Page: https://bit.ly/DMichailidisFB
– Instagram: https://bit.ly/DMichailidisIG
– TikTok: https://bit.ly/DMichailidisTikTok
#dimitrismichailidis