
Κάνε Εγγραφή στο κανάλι εδώ: https://bit.ly/34OqUSw
Αγόρασε τα προϊόντα μου εδώ: https://shop.dimitrismichailidis.com/
Ανακάλυψε την αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά! Βήμα-βήμα οδηγίες για την πιο νόστιμη πασχαλινή σούπα, με όλα τα μυστικά για επιτυχία. Η μαγειρίτσα όπως πρέπει να είναι!
1.200 γρ. συκωταριά αρνίσια
130 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. λευκό κρασί
2,,5 λίτρα νερό
2 κ.γ. αλάτι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
110 γρ. ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι, ξύσμα
Μαυροπίπερο
2 λεμόνια
2 αυγά
Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλε μέσα την αρνίσια συκωταριά.
Άφησε να βράσει για 15′ σε δυνατή φωτιά με μισό καπάκι σκεπασμένο.
Πέταξε το νερό και σούρωσε τη συκωταριά.
Ξέπλενε ελαφρώς με νερό και ψιλόκοψέ την.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρε για 1′-2′.
Πρόσθεσε τη συκωταριά και συνέχισε το σοτάρισμα για 4′-5′.
Ρίξε μέσα το κρασί, ανακάτεψε και μόλις εξατμιστεί προσέθεσε το νερό και άφησε να βράσει με κλειστό καπάκι για 30′.
Πρόσθεσε το αλάτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και άφησε να βράσει για άλλα 5′ με κλειστό καπάκι.
Ρίξε μέσα το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, ανακάτεψε και άφησε να βράσει για 10′ με κλειστό καπάκι.
Αφαίρεσε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού, ανακάτεψε και βάλε λίγο μαυροπίπερο.
Άφησε να κρυώσει για 5′.
Βάλε στο μπλέντερ τα αυγά, το χυμό λεμονιού και χτύπα τα.
Χύσε το αυγολέμονο σε ένα μπολ και πρόσθεσε μία κουτάλα από τη μαγειρίτσα σε αυτό ανακατεύοντας ταυτόχρονα με σύρμα.
Επανέλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Κρατώντας μία σίτα πάνω από τη κατσαρόλα, ρίξε μέσα όλο το αυγολέμονο και ανακάτεψε καλά.
ENGLISH
1200 g lamb pluck
130 g olive oil
1 dried onion, chopped
50 g white wine
2.5 liters water
2 tsp salt
5 fresh onions, chopped
110 g glazed rice
1/2 bunch parsley
1/2 bunch dill
1 lemon, zest
Black pepper
2 lemons
2 eggs
Fill a large pot with water and add the lamb pluck
Let it boil for 15′ over high heat with a half-lid covered.
Discard the water and strain the lamb pluck.
Rinse lightly with water and chop it.
In the same pot, add the olive oil, the chopped onion and sauté for 1′-2′.
Add the lamb pluck and continue sautéing for 4′-5′.
Pour in the wine, stir and once it has evaporated, add the water and let it boil with the lid closed for 30′.
Add the salt, the chopped spring onions and let it boil for another 5′ with the lid closed.
Pour in the rice, parsley, dill, stir and let it boil for 10′ with the lid closed.
Remove the pot from the heat, add the lemon zest, stir and add a little black pepper.
Let it cool for 5′.
Put the eggs and lemon juice in the blender and beat them.
Pour the avgolemono into a bowl and add a ladle of the cooking liquid to it while stirring with a wire whisk.
Repeat the same process one more time.
Holding a sieve over the pot, pour in all the avgolemono and mix well.
👍 Αν σου άρεσε η συνταγή κάνε Εγγραφή στο κανάλι μου και ένα like στο βίντεο, αυτό με βοηθάει να συνεχίζω και να σας δίνω νέες συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
🔔 Ενεργοποίησε το καμπανάκι για να σου έρχονται όλες οι νέες συνταγές μου!
Ακολούθησέ με:
– Official website: https://bit.ly/DimitrisMichailidisSite
– Facebook Page: https://bit.ly/DMichailidisFB
– Instagram: https://bit.ly/DMichailidisIG
– TikTok: https://bit.ly/DMichailidisTikTok
#dimitrismichailidis #μαγειρίτσα #συνταγή #συνταγές #Πάσχα