
Κάνε Εγγραφή στο κανάλι εδώ: https://bit.ly/34OqUSw
Βρες τις πραλίνες μου εδώ: https://dimitrismichailidis.com/
Λαχταριστή σπιτική τούρτα Ferrero Rocher με πλούσια σοκολάτα, τραγανά φουντούκια και βελούδινη κρέμα! 🍫 Μάθε βήμα–βήμα την πιο εύκολη συνταγή για τούρτα Ferrero Rocher, ιδανική για γιορτές, γενέθλια ή κάθε στιγμή που θέλεις ένα εντυπωσιακό γλυκό. Μια σοκολατένια τούρτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις από την πρώτη μπουκιά!
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
30 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
350 ml φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
2 κ.σ. Πραλίνα με σπασμένο φουντούκι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Πραλίνα με σπασμένο φουντούκι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 20 εκ., ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 25′ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1′ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε 2 κ.σ. Πραλίνα με σπασμένο φουντούκι.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 ή στα 3, σιροπιάζουμε, συναρμολογούμε και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως.
Γαρνίρουμε με λιωμένη Πραλίνα με σπασμένο φουντούκι και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
Τη συντηρούμε στο ψυγείο.
ENGLISH
5 eggs
125 g sugar
125 g self-rising flour
30 g cocoa
100 g sugar
100 g water
350 ml vegetable cream, cold
2 tbsp. Praline with crushed hazelnuts
Praline with crushed hazelnuts
Beat the eggs with the sugar in a mixer until fluffy.
Sift in the flour, cocoa and mix gently with a whisk.
Pour the mixture into a greased 20 cm baking pan, bake in a preheated oven in air at 170 for about 25′ and let it cool completely.
For the syrup, boil the sugar with the water for 1′ and let it cool.
Whip the vegetable cream until it becomes whipped cream and add 2 tbsp Praline with crushed hazelnuts.
Cut the sponge cake into 2 or 3 pieces, drizzle with syrup, assemble and put it in the freezer until completely frozen.
Garnish with melted Praline with crushed hazelnuts and leave it at room temperature to soften.
Store it in the refrigerator.
👍 Αν σου άρεσε η συνταγή κάνε Εγγραφή στο κανάλι μου και ένα like στο βίντεο, αυτό με βοηθάει να συνεχίζω και να σας δίνω νέες συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
🔔 Ενεργοποίησε το καμπανάκι για να σου έρχονται όλες οι νέες συνταγές μου!
Ακολούθησέ με:
– Official website: https://bit.ly/DimitrisMichailidisSite
– Facebook Page: https://bit.ly/DMichailidisFB
– Instagram: https://bit.ly/DMichailidisIG
– TikTok: https://bit.ly/DMichailidisTikTok
#dimitrismichailidis #τούρτα #ferrero