
Κάνε Εγγραφή στο κανάλι εδώ: https://bit.ly/34OqUSw
Ανακάλυψε την απόλυτη συνταγή για νηστίσιμα κανελόνια με λαχανίσιο κιμά και βελουτέ νηστίσιμη μπεσαμέλ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους! Ιδανικό πιάτο για τη Σαρακοστή, αλλά και για όσους αγαπούν τη νηστίσιμη ελληνική κουζίνα. Δες βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις αυτό το γευστικό και υγιεινό φαγητό χωρίς κρέας!
250 γρ. κανελόνια Barilla
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
700 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα στο multi
100 ml κρασί
400 γρ. σάλτσα Barilla Aglio
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
100 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
800 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
φρυγανιά
τριμμένο νηστίσιμο τυρί (προαιρετικά)
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2′-3′.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε 3′-4′.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 250 γρ. σάλτσα Barilla Aglio, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 10′.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα Barilla Aglio, γεμίζουμε τα κανελόνια Barilla και τα τοποθετούμε μέσα.
Απλώνουμε από επάνω τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, τυρί νηστίσιμο και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30’ σκεπασμένο και για άλλα 15’ ξεσκέπαστο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ:
Θερμίδες: 410 kcal
Πρωτεΐνη: 12 g
Λιπαρά: 18 g
Υδατάνθρακες: 50 g
Η διατροφική αξία βγαίνει με πρόγραμμα AI και μπορεί να μην είναι ακριβής.
ENGLISH
250 g Cannelloni Barilla
4 tbsp olive oil
1 onion, chopped
1 tbsp tomato paste
1 pinch of sugar
700 g mushrooms, chopped in the multi
100 ml wine
400 g Barilla Aglio
1 tsp oregano
Salt
Pepper
1 bay leaf
100 g margarine
130 g all-purpose flour
800 ml unsweetened almond drink
1/2 tsp nutmeg
Breadcrumbs
grated vegan cheese (optional)
Over medium to high heat, add the olive oil and sauté the onion until it turns brown.
Add the tomato paste, sugar and sauté for 2′-3′.
Add the mushrooms and sauté for 3′-4′.
Deglaze with the wine and stir until it evaporates.
Add 250 gr. Barilla Aglio sauce, oregano, salt, pepper, bay leaf, reduce heat and simmer for about 10′.
Remove the bay leaf, remove from heat and let cool completely.
In a saucepan over medium to high heat, melt the margarine and add the flour, stirring very well.
Gradually pour in the almond drink and stir until it thickens.
Add nutmeg, salt, pepper and remove from heat.
Spread the remaining Barilla Aglio sauce in a baking dish, fill the Barilla cannelloni and place them inside.
Spread the béchamel sauce on top, sprinkle with breadcrumbs, grated cheese and cover with parchment paper and aluminum foil.
Bake in a preheated oven at 180 for 30′, covered and another 15′, uncovered.
👍 Αν σου άρεσε η συνταγή κάνε Εγγραφή στο κανάλι μου και ένα like στο βίντεο, αυτό με βοηθάει να συνεχίζω και να σας δίνω νέες συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
🔔 Ενεργοποίησε το καμπανάκι για να σου έρχονται όλες οι νέες συνταγές μου!
Ακολούθησέ με:
– Official website: https://bit.ly/DimitrisMichailidisSite
– Facebook Page: https://bit.ly/DMichailidisFB
– Instagram: https://bit.ly/DMichailidisIG
– TikTok: https://bit.ly/DMichailidisTikTok
#dimitrismichailidis #κανελόνια #νηστίσιμα #συνταγή