Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

 • Φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά

  Συνταγές: Φτιάξε μόνος σου
  Υλικά: ,

  Ο μούστος που μπορούμε να αγοράσουμε, στα πατητήρια που στήνονται στους δρόμους, υποτίθεται ότι είναι καθαρισμένος. Όμως καλό θα είναι να τον καθαρίσουμε κι εμείς. Αυτό γίνεται ως εξής

  Φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά
   

  Μούστος

  Υλικά:

  Μούστο
  Στάχτη από ξύλα ή άσπρο χώμα

  Εκτέλεση:

  Ο μούστος που μπορούμε να αγοράσουμε στα πατητήρια, που στήνονται στους δρόμους, υποτίθεται ότι είναι καθαρισμένος. Όμως καλό θα είναι να τον καθαρίσουμε κι εμείς. Αυτό γίνεται ως εξής:
  Βράζουμε τον μούστο σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγη στάχτη ή άσπρο χώμα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, στην επιφάνεια δημιουργείται αφρός. Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε αυτό τον αφρό. Όταν σταματήσει ο μούστος μας να δημιουργεί τον αφρό που είπαμε προηγουμένως, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσεκτικά, με μία κουτάλα, αφαιρούμε τον καθαρό μούστο, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε τα ιζήματα που έχουν καθίσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  Ο καθαρός μούστος μπορεί να φυλαχτεί σε γυάλινα δοχεία, στο ψυγείο μας, για όλη τη χρονιά.

  Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή, μας την έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

  Rating: 4.2. From 177 votes.
  Please wait...

   
   
  Φτιάξε μόνος σου: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
  No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com