Υλικά:
Στάχτη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλιές στάχτη από το τζάκι (στάχτη από ξύλα). Τα βράζουμε για 5 περίπου λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε την στάχτη να κατασταλάξει και προσεκτικά με μία κουτάλα, παίρνουμε σιγά σιγά το νερό – αλισίβα από την κατσαρόλα χωρίς να αναταράξουμε το ίζημα της στάχτης από τον πάτο της κατσαρόλας. Το νερό αυτό το περνάμε από ένα λεπτό τουλπάνι και είτε το χρησιμοποιούμε σε κάποια συνταγή, είτε το φυλάμε στο ψυγείο για αρκετό διάστημα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Την αλισιβα καποτε την χρησιμοποιουσαν για να πλενουν τα ρουχα στο χερι.Μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε για το πλυσιμο των ρουχων στο πλυντηριο?
uelo na kano alisiba gia mpoygada kai latra spitioy den uelo na janapaos sto soyper market gia aporypantika
eyxaristo
Υπαρχει τροπος να εκτυπωσουμε την συνταγη αυτη σε αρχειο pdf ;
Δεν ξερω αν απατωμαι αλλα δεν ειδα στο χωρο αυτο καποιο τροπο για να κατεβασω οποιαδηποτε συνταγη σε αρχειο. Η μονη επιλογη που μενει ειναι να την αντιγραψουμε λεξη προς λεξη.
Ευχαριστω για τη απαντηση σας –
ΥΓ
ειμαι κατοικος εξωτερικου, αλλα ενδιαφερομαι για τις πατροπαραδοτες συνταγες της πατριδας
Για να κρατήσετε στο αρχείο σας κάποια συνταγή, μπορείτε να την τυπώσετε. Το τελευταίο από τα κουμπάκια κοινοποίησης, αυτό με το σύμβολο του εκτυπωτή, κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Επίσης πάντα υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπώσετε όποια σελίδα σας ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας την ανάλογη εντολή από τον browser σας. Ευχαριστούμε!