MasterChef 2022 | Ριγκατόνι με Πεσκανδρίτσα και ρέβα | Νίκος Θωμάς

Δείτε εδώ τα επεισόδια του MasterChef: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/

Για τη Μουσελίν

Υλικά

250 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο

70 γρ. κρέμα γάλακτος

3 φέτες καπνιστό χέλι

Κόλλιανδρος

Σχινόπρασο

Φρέσκο κρεμμύδι

Ξίσμα Lime

Μπούκοβο

Σκόρδο σκόνη

Κρεμμύδι σκόνη

Ασπράδι από 1 αυγό

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε την πεσκανδρίτσα και παίρνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε.
Τοποθετούμε το φιλέτο, στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος και όλα τα παραπάνω υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μους
Τ΄ αφήνουμε στην άκρη.

Για τον Ζωμό Ψαριού

Υλικά

Καρκάσες πεσκανδρίτσας

Καρότο

Κρεμμύδι

Σέλερι

Φινόκιο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κρύο νερό και φτιάχνουμε έναν ζωμό.

Ριγκατόνι

Υλικά

Αλεύρι

Αυγό

Πάνκο

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ριγκατόνι, τα κρυώνουμε, γεμίζουμε με τη μουσελίν και τα πανάρουμε με αλεύρι, αυγό και πάνκο.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Για την Ρέβα

Υλικά

Ρέβα

Ψαρόζουμο

Βούτυρο

Μαραθόσπορος

Σαφράν

Εκτέλεση

Κόβουμε τη ρέβα και κάνουμε ένα εικονικό χτένι με ένα κουπάτ.
Το τοποθετούμε σε κατσαρολάκι με λίγο ψαρόζουμο, μαραθόσπορο και σαφράν μέχρι να μαλακώσει.
Γυαλίζουμε με βούτυρο.

Για το Λάδι εστραγκόν

Υλικά

1μάτσο εστραγκόν

5 φύλλα σπανάκι

250 ml σταφυλέλαιο

Εκτέλεση

Φθάνουμε το λάδι στους 60ο .
Τοποθετούμε σε μπλέντερ, το εστραγκόν και το σπανάκι, ρίχνουμε το λάδι.
Περνάμε από σινουά εταμίν και τουλπάνι και κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.

Για το Gel Κόλλιανδρου

Υλικά

1 μάτσο κόλλιανδρο

300 ml νερό

1 Lime

60 γρ. ζάχαρη

3,6 αγάρ-αγάρ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τον κόλλιανδρο με τα 300 ml νερό σε ένα μπλέντερ και σουρώνουμε για να πάρουμε το νερό του κόλλιανδρου.
Ζυγίζουμε 60 γρ. ζάχαρη και παίρνουμε από το νερό του κόλλιανδρου 250 γρ.
Παίρνουμε τον χυμό από ένα Lime, τα βάζουμε όλα σε μια γαλατιέρα και μόλις ξεκινά ο βρασμός, προσθέτουμε το αγάρ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί αγάρ. Σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Με ένα φλόγιστρο καίμε τις φυσαλίδες, τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Μόλις σφίξει, το χτυπάμε με μπίμερ και τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στην συνέχεια σε μπιμπερό.

Για την Beurre blanc

Υλικά

Φλούδες από δύο μανταρίνια

Πιπέρι σετσουάν

Ξύδι σαμπάνιας

Μαρτίνι

Βούτυρο

Ζωμός ψαριού

Αυγά ρέγγας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι καίμε τις φλούδες μανταρίνι με το πιπέρι σετσουάν.
Σβήνουμε με μαρτίνι και προσθέτουμε το ψαρόζουμο και το ξύδι σαμπάνιας.
Το αφήνουμε να κατέβει και σουρώνουμε σε ένα τηγανάκι και στην συνέχεια το δένουμε με κρύο βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά ρέγγας.

Για το Πράσινο μήλο

Υλικά

Λευκό ξύδι

Νεροκάρδαμο

Εκτέλεση

Κόβουμε το πράσινο μήλο μπρινουάζ και το μαρινάρουμε στο λευκό ξύδι και στο νεροκάρδαμο.

#MasterChefGR #StarChannelTV #MasterChef2022

MasterChef on Social Media:
https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://www.instagram.com/MasterChefGR/
https://www.tiktok.com/@MasterChefGR