Φάβα με Καπνιστό Χέλι | Yiannis Lucacos

Με ετικέτα:

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Φάβα με Καπνιστό Χέλι | Yiannis LucacosΦάβα με Καπνιστό Χέλι | Yiannis Lucacos

Subscribe: https://bit.ly/YiannisLucacosYT
Το μουρουνέλαιο @mollersgreece2984 το γνωρίζετε, όπως και τα πολλά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. «Ναι ρε συ Γιάννη αλλά η γεύση του είναι λίγο σκληρή, πως θα το εντάξουμε μέσα σε συνταγή και το αποτέλεσμα να είναι ωραίο;»…Εντάξει και γω τι κάνω εδώ πέρα; Τσεκάρετε τη σημερινή συνταγή για βελούδινη φάβα με την προσθήκη μουρουνέλαιου και περιμένω τα σχόλια σας!

**Sponsored by Moller’s

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: 90 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
300 γρ. φάβα
500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
350 γρ. νερό
8 γρ. λεμόνι, ξύσμα
40 γρ. χυμό λεμονιού
70 γρ. μουρουνέλαιο Möller’s
100 γρ. καπνιστό χέλι
20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
20 γρ. κάπαρη
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά για 4-5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη φάβα, τον ζωμό και το νερό, αλατίζουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο. Μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 45 λεπτά περίπου. Αν δούμε πως η φάβα πριν μαγειρευτεί στεγνώνει και πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό ή ζωμό. Μόλις η φάβα μαλακώσει πλήρως αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Αλέθουμε τη φάβα σε μπλέντε ή με ένα ραβδομπλέντερ προσθέτοντας το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μουρουνέλαιο Möller’sκαθώς αλέθουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται. Προαιρετικά περνάμε από ψιλή σήτα, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, μοιράζουμε το καπνιστό χέλι και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και την κάπαρη.

Tip:
*Πριν αλέσουμε το ζεστό μείγμα της φάβας, αφήνουμε το πώμα από το καπάκι του μπλέντερ μας ανοιχτό και καλύπτουμε με μία πετσέτα για να αποφύγουμε τυχόν εκτόξευση του μείγματος από τη συμπίεση που θα δημιουργηθεί στο άλεσμα.

*Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα τη φάβα, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές εδώ: https://www.yiannislucacos.gr/recipes
Website: https://www.yiannislucacos.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/chef.lucacos/
Instagram: https://www.instagram.com/yiannislucacos/

#yiannislucacos #greekrecipes #Φάβα

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!