Χωριάτικη Ομελέτα με Πατάτα, Μοτσαρέλα και Καπνιστό Ζαμπόν Λάμπρος Βακιάρος

Με ετικέτα: ,

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Χωριάτικη Ομελέτα με Πατάτα, Μοτσαρέλα και Καπνιστό Ζαμπόν | 5.10.2020Χωριάτικη Ομελέτα με Πατάτα, Μοτσαρέλα και Καπνιστό Ζαμπόν | 5.10.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

500 -600 γρ ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
3 μεσαία κρεμμύδια
12 αυγά
400 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
8-10 φέτες καπνιστό ζαμπόν
Aλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ (ΤΟΡΤΙΓΙΑ)

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες περίπου 0.3 – 0.5 χιλιοστά. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε μεσαίους κύβους.
Σε ένα βαθύ τηγάνι 26- 28 εκ. ή μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) ανακατεύοντας σταδιακά για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει οι πατάτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε όλα τα αυγά και μόλις οι πατάτες με τα κρεμμύδια είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά από το λάδι (ιδανικά τοποθετούμε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το τηγάνι σε αυτό έτσι ώστε να στραγγίξει το λάδι) και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά καυτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να σπάσουμε πολύ τις πατάτες και στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς στον αέρα.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι 26 – 28 το οποίο να μπαίνει στο φούρνο, σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα και στη συνέχεια τη τριμμένη μοτσαρέλα και το ζαμπόν και τέλος την άλλη μισή ποσότητα και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20′ μέχρι το κέντρο της ομελέτας να είναι ελαφρώς ζουμερό.
Με μια πετσέτα αφαιρούμε το καυτό τηγάνι από το φούρνο τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου από το τηγάνι πάνω από αυτό, πιέζουμε το πιάτο και με μια ενιαία κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο κρατώντας πάντα το χερούλι με μια πετσέτα ή γάντι. Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί ολοκληρωτικά.
Αφαιρούμε σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε αμέσως.

#StarKoukou #StarChannelTV #VakiarosCooking

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!