
Κάνε Εγγραφή στο κανάλι εδώ: https://bit.ly/34OqUSw
Βρες τα προϊόντα μου εδώ: https://shop.dimitrismichailidis.com/
Ανακαλύψτε τη συνταγή για τον πιο εύκολο και νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά που θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας! Σε αυτό το βίντεο, σας δείχνω βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία. Ιδανικό για τις γιορτές ή κάθε περίσταση που θέλεις να σερβίρεις κάτι εξαιρετικό και εύκολο! Δείτε το βίντεο και ακολουθήστε τις οδηγίες για το τέλειο αποτέλεσμα
Για το κουρκούτι:
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. αλάτι
10 γρ. ούζο
410 γρ. μπύρα, κρύα
1 φιλέτο μπακαλιάρου
Για την σκορδαλιά:
800 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο αφαιρούμε πρώτα την πέτσα του και τον κόβουμε σε μικρά λεπτά κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να καλύπτονται και το αφήνουμε για 2 μέρες, αλλάζοντας το νερό κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Στο τέλος της 2ης μέρας, βάζουμε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τη μέρα που θέλουμε να τα ετοιμάσουμε, τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και στραγγίζουμε μόλις είναι έτοιμες.
Σπάμε τις βραστές πατάτες μέσα σε μπολ με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό από λεμόνι και αλέθουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες αλάτι, πιπέρι, το μείγμα ελαιόλαδου και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και τη μπύρα, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με ηλιέλαιο.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλάτι, πιπέρι, αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι.
Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
ENGLISH
260 g plain flour
1 tbsp baking powder
1/4 tbsp sugar
1/2 tbsp salt
10 g ouzo
410 g beer, cold
1 cod fillet
For the smash potatoes:
800 g potatoes, peeled
2 cloves of garlic
120 g extra virgin olive oil
1 lemon
To salt the cod, first remove its skin and cut it into small, thin pieces.
Place the pieces in a bowl of cold water so that they are covered and leave for 2 days, changing the water every morning, noon and night.
At the end of the 2nd day, place the pieces in a colander in a bowl and place in the refrigerator.
On the day we want to prepare them, dry them well with absorbent paper.
Cut the potatoes into medium-sized pieces and place them in a pot of water.
Boil over high heat and drain as soon as they are ready.
Mash the boiled potatoes in a bowl with a fork.
In a blender, put the garlic, olive oil and lemon juice and grind.
Add salt, pepper, the olive oil mixture to the bowl with the potatoes and mix.
In a bowl, add the flour, baking powder, sugar, salt, ouzo and beer, and mix until we have a velvety texture.
Put a frying pan with sunflower oil over high heat.
Sprinkle the cod pieces with salt, pepper, flour and dip them in the bowl with the batter.
Fry on all sides until golden brown.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ:
Θερμίδες: 549 kcal
Πρωτεΐνη: 20 g
Λιπαρά: 27 g
Υδατάνθρακες: 50 g
Η διατροφική αξία βγαίνει με πρόγραμμα AI και μπορεί να μην είναι ακριβής.
👍 Αν σου άρεσε η συνταγή κάνε Εγγραφή στο κανάλι μου και ένα like στο βίντεο, αυτό με βοηθάει να συνεχίζω και να σας δίνω νέες συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
🔔 Ενεργοποίησε το καμπανάκι για να σου έρχονται όλες οι νέες συνταγές μου!
Ακολούθησέ με:
– Official website: https://bit.ly/DimitrisMichailidisSite
– Facebook Page: https://bit.ly/DMichailidisFB
– Instagram: https://bit.ly/DMichailidisIG
– TikTok: https://bit.ly/DMichailidisTikTok
#dimitrismichailidis #μπακαλιάρος #σκορδαλιά #συνταγή