200γρ. αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζ. τσ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού σκόνη νες καφέ
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3+1/2 φλυτζ. τσ. αλεύρι (όσο πάρει)
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και χτυπάμε λίγο με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα από πορτοκάλι και τον χυμό πορτοκαλιού που έχουμε διαλύσει μέσα τον νες-καφέ. Όλα μαζί τα ανακατεύουμε για λίγο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στο υγρό μίγμα μας. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα που την έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Τα πλάθουμε στρογγυλά σαν κεφτεδάκια ή μακρόστενα σαν σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί σε απόσταση 2-3 πόντους το ένα από το άλλο γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου στους 180 βαθμούς για 10′ λεπτά. Τρώγονται και ζεστά (σε μικροκύματα) για να λιώνει η σοκολάτα, συνοδεύουν πολύ τον ζεστό καφέ μας!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!
sta cookies mporoume na antikatasthsoume to nes me kakao? eyharistw:)
πολυ ωραια τα κουλουρακια σου Ορφεα.Εγω την κουβερτουρα την εκοψα στο multi και φαινοταν φανταστικη στη ζυμη.Επισης τα εκανα στρογγυλα κοβοντας τα με σφηνακοποτηρο.Εχουν υπεροχη γευση.
Αν αντικαταστήσουμε το nescafe με κακάο, θα έχει πιο σοκολατένια γεύση… οπότε… μιαμ μιαμ… Πολύ ωραία ιδέα!!! 🙂
molis ebgala tin prwti mou fournia…!!einai pentanostima!!!euxaristw gia tin uperoxi suntagi!!:D
Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εχω δωσει τη συνταγη παντου, τωρα στη σαρακοστη εχουν γινει αναρπαστα…….