Αφράτα Τσουρέκια με Ίνες – Η Πιο Εύκολη Συνταγή που Πετυχαίνει με την Πρώτη!

Με ετικέτα:

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!

Αφράτα Τσουρέκια με Ίνες – Η Πιο Εύκολη Συνταγή που Πετυχαίνει με την Πρώτη!Αφράτα Τσουρέκια με Ίνες – Η Πιο Εύκολη Συνταγή που Πετυχαίνει με την Πρώτη!

Κάνε Εγγραφή στο κανάλι εδώ: https://bit.ly/34OqUSw

Αγόρασε τα προϊόντα μου εδώ: https://shop.dimitrismichailidis.com/

Ανακάλυψε τη μυστική συνταγή για εύκολα αφράτα τσουρέκια με ίνες, που πετυχαίνουν κάθε φορά! Ιδανικά για το Πάσχα ή κάθε γιορτινή περίσταση, αυτά τα αφράτα τσουρέκια θα σε ξετρελάνουν με τη γεύση και την υφή τους. Δες το βίντεο βήμα-βήμα και μάθε όλα τα μυστικά για τέλεια τσουρέκια στο σπίτι!

300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
240 γρ. γάλα
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
5 γρ. μαχλέπι
3-4 κόκκους μαστίχα Χίου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλίνη
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
27 γρ. μαγιά στιγμής
1 αυγό για το άλειμμα
αμύγδαλα φιλέ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, τη μαστίχα κοπανισμένη σε γουδί και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 1’.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκάλι, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10’, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 κορδόνια.

Φτιάχνουμε 2 τσουρέκια με 3 κορδόνια το κάθε ένα.

Βάζουμε τα τσουρέκια σε μία λαδόκολλα το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.

Αλείφουμε τα τσουρέκια με αυγό, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 30′.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ 100 ΓΡ. ΤΣΟΥΡΕΚΙ:

Θερμίδες: 322 kcal
Πρωτεΐνη: 7,3 g
Λιπαρά: 8,5 g
Υδατάνθρακες: 53,9 g

Η διατροφική αξία βγαίνει με πρόγραμμα AI και μπορεί να μην είναι ακριβής.

ENGLISH

300 g sugar
3 eggs, medium
240 g milk
100 g orange juice
1 kg strong flour
5 g mahlab
3-4 mastic drops
Zest of 1 orange
1 vanilla
150 g melted butter
27 g instant yeast
1 egg for the spread
sliced almonds

Put the flour, sugar, instant yeast, mahlepi, vanillin, mastic pounded in a mortar in the mixer bowl and mix with the hook for 1’.

Add the milk, orange zest, orange juice, eggs, melted butter and mix on medium to high speed for about 10’, until we have an elastic dough.

Place the dough in an oiled bowl, cover with cling film and leave in a warm place until doubled.

Divide it into 6 equal parts and shape into 6 braids.

Make 2 buns with 3 braids each.

Place the buns on a piece of parchment paper each and place them in a large baking tray.

Cover with a towel and leave in a warm place until doubled.

Brush the buns with egg, sprinkle with flaked almonds and bake in a preheated oven in fan mode at 160 for about 30′.

👍 Αν σου άρεσε η συνταγή κάνε Εγγραφή στο κανάλι μου και ένα like στο βίντεο, αυτό με βοηθάει να συνεχίζω και να σας δίνω νέες συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
🔔 Ενεργοποίησε το καμπανάκι για να σου έρχονται όλες οι νέες συνταγές μου!

Ακολούθησέ με:
– Official website: https://bit.ly/DimitrisMichailidisSite
– Facebook Page: https://bit.ly/DMichailidisFB
– Instagram: https://bit.ly/DMichailidisIG
– TikTok: https://bit.ly/DMichailidisTikTok

#dimitrismichailidis #τσουρέκια #συνταγή #συνταγές #Πάσχα

ΔΕΙΞΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!