Κατσικάκι νησιώτικο στη γάστρα

Υλικά: 1/2 κατσίκι από τη μέση προς το λαιμό (περίπου 4 κιλά) 1 συκωταριά 350γρ. ρύζι Καρολίνα 300γρ. βιτάμ 1 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 4 κλωναράκια δεντρολίβανο 3 […]

Σγαρδούμια Σαντορίνης

Υλικά για τα σγαρδούμια: 1 μεγάλη συκωταριά αρνιού ή κατσικιού, κομμένη σε κομμάτια-μπουκιές Όλα τα έντερα του αρνιού ή του κατσικού Γύρω στα 10-15 κλαριά δεντρολίβανου Υλικά για τη σούπα: […]

Μανέστρα Σαντορίνης

Υλικά για 4 άτομα: 5 ποτήρια νερό 3/4 του ποτηριού λάδι 6-8 σαντορινιά ντοματάκια ψιλοκομμένα, όχι όμως αποφλοιωμένα 1 κουταλιά σούπας πελτέ 1 – 1,5 κούπα ζυμαρικό της προτίμησης μας […]

Μακαρούνες Αιγαίου

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 600 γραμμάρια νερό Λίγη μαγιά (προαιρετικά) 2 αυγά (προαιρετικά) Εκτέλεση: Οι μακαρούνες είναι τα χειροποίητα «σπιτικά» μακαρόνια που έφτιαχναν οι νοικοκυρές στα νησιά του νοτίου Αιγαίου […]

Μαραθοτηγανήτες Σερίφου

Υλικά: 1 ματσάκι μάραθο 1 κρεμμύδι 300 γρ. αλεύρι Αλατοπίπερο Νερό όσο πάρει Λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε το μάραθο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και […]

Μελιτερά Ανάφης

Υλικά: Για τη γέμιση: 1 κιλό μυζήθρα 3 αυγά 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 κιλό ζάχαρη Λίγη μαστίχα Λίγη βανίλια Μια κουταλιά βούτυρο Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι Λίγο […]

Ραφιόλια Πάρου

Υλικά: Για τη ζύμη: 1/2 κιλό αλεύρι 1/2 ποτήρι νερό 1 ποτήρι λάδι Για τη γέμιση: 1 κιλό μυζήθρα 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη 3 αυγά Για […]

Φάβα «παντρεμένη» Σαντορίνης

Υλικά: 1 σακούλι φάβα 1 κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο 2 φύλλα δάφνης 3 ποτήρια νερό Αλάτι Για το “πάντρεμα”: 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε τη φάβα σε μια […]

Μπουκουνιές Νισύρου

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο Για το τηγάνισμα: Αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας γλίνα (ειδικό χοιρινό λίπος για τηγάνισμα) Προαιρετικά λίγο […]

Αθερινόπιτα Αιγαίου, της Ελένης

Υλικά (για 4-6 μερίδες): 1 κιλό αθερίνα 2 φλιτζάνια αλεύρι 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο Μισό κουταλάκι του […]

Ρεβιθάδα Πάρου, της Ελένης

Υλικά: 1 πακέτο ρεβίθια 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες Μισό νεροπότηρο φασόλια γίγαντες (προαιρετικό) 2 κούπες λάδι 4 ντομάτες κομμένες φέτες Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο Εκτέλεση: Βάζουμε τα ρεβίθια […]

Χαλβάς Νισύρου, της Άννας

Η Αννα μας έστειλε μια εκπληκτική συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Νισύρου. Ακολουθήστε την και φέρτε στο σπίτι σας γεύση και άρωμα από το πανέμορφο αυτό νησί του Αιγαίου

Καλιτσούνια, της Ευτυχίας

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 1 σφηνάκι τσικουδιά 1/2 ποτήρι λάδι Νερό (όσο σηκώσει) 2 κιλά σπανάκι 1 ματσάκι δυόσμο και μάραθο Κρεμμυδάκια χλωρά και ξερά 1 ματσάκι σέσκουλα 1/2 κιλό […]

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, της Έφης

Από την όμορφη Σαντορίνη μας έρχεται μια λαχταριστή συνταγή που επιπλέον είναι και νηστίσιμη. Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, λοιπόν, και θα τρώει η μάνα και του παιδιού δεν θα δίνει (άντε ας φτιάξει πολλούς για να δώσει και στο σπλάχνο της)

Πιτια Νισύρου, της Άννας

Από την όμορφη Νίσυρο μας ήρθε μια πολύ νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για τις μέρες νηστείας που βρισκόμαστε. Η Αννα μαγειρεύει για εσάς Πιτια Νισύρου και φωτίζει το τραπέζι σας τις ημέρες που νηστεύετε

Μουκουνιες Νισύρου, της Άννας

Η Αννα από την όμορφη Νίσυρο μας έστειλε μια θαυμάσια παραδοσιακή συνταγή του τόπου της. Φτιάξτε Μουκουνιες Νισύρου και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας