Λαγουδάκι αυγουλάκι

Ένας βρώσιμος λαγός φτιαγμένος από… αυγό!

Αυγά γεμιστά με μανιτάρια

Μια συνταγή που μεταμορφώνει τα βραστά αυγά σε χάρμα οφθαλμών και γεύσης! Δοκιμάστε την!

Read more..

Χοιρινό κότσι στο φούρνο με τραγανή πέτσα

Ονειρεμένο χοιρινό κότσι με τραγανή πετσούλα και ροδοκόκκινες πατατούλες! Μπορείτε να του αντισταθείτε;

Read more..

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαχανικά

Μια συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα! Φτιάχνεται πανεύκολα με υλικά που περίσσεψαν από όταν φτιάχναμε άλλα μεζεδάκια και σαλάτες για το τραπέζι ή το μπουφέ μας και το κυριότερο; Είναι απίστευτα όμορφο και οικονομικό! Δοκιμάστε το!

Read more..

Αυγά παπάκια

Μια ωραία ιδέα για να σερβίρετε τα πασχαλινά -και όχι μόνο- βραστά αυγά!

Read more..

Γιορτινός τάρανδος

Ένα πολύ φθηνό ορεκτικό που θα στολίσει το τραπέζι σας τις γιορτινές ημέρες και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Δωράκια μπριζολάκια

Μπριζολάκια σε συσκευασία δώρου -λόγω εορτών- και από χοιρινό -λόγω ΔΝΤ. Όπως και να έχει πάντως, είναι νόστιμα και ιδιαιτέρως ευπαρουσίαστα! Δοκιμάστε τα!

Κουραμπιέδες με ολίγα

Κουραμπιέδες με ολίγα (χρήματα) και μπόλικη γεύση, για την μετά ΔΝΤ εποχή! Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση και οι γιορτές γλυκάκι!

Μελομακάρονα χωρίς μέλι

Επειδή δεν νοούνται γιορτές χωρίς γλυκά, φτιάχνουμε μελομακάρονα χωρίς μέλι και καρύδια ώστε και να μυρίσει το σπίτι, και να κρατήσουμε το έθιμο, και να μην ξεπαραδιαστούμε με τις απαγορευτικές τιμές που έχουν αυτά τα δύο υλικά!

Δίπλες οι οικονομικές

Οικονομικές αλλά γευστικές δίπλες ώστε να χαρούμε τις γιορτές χωρίς να μας φύγει μία περιουσία στα γλυκά!

Μενταγιόν πατάτας

Ετοιμάστε -ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής αυτής- μενταγιόν πατάτας με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε γευστικά και εντυπωσιακά κάθε είδους κρέας. Όχι ότι και σκέτο δεν τρώγεται μετά μανίας…

Πουρές πατάτας με λίγα

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο πουρέ για να τον φάτε σκέτο ή να συνοδεύσετε το κρέας που έχετε μαγειρέψει.

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα, εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πως να σουβλίσετε μισό αρνί (ή κατσίκι) ή πως να σουβλίσετε κομμάτια αρνιού (ή κατσικιού).

Read more..

Βασιλόπιτα, του Ορφέα

Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Πασχαλιάτικο Τσουρέκι, της Αργυρώς

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 200γρ. Βιτάμ 250γρ. γάλα 250γρ. ζάχαρη 6 αυγά 90γρ. μαγιά νωπή 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου 1 κουταλάκι μαχλέπι Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού Εκτέλεση: Αφήνουμε το βιτάμ […]

Χοιρινό με σελινόριζα, της Εύης

Ακολουθήστε τη συνταγή της Εύης και θα οδηγηθείτε σε ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Καναπεδάκια με αυγό

Υλικά: Φρυγανιές λεπτές (ειδικά για καναπεδάκια) ή κρακεράκια Αυγά Μαγιονέζα Κάπαρη Κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (ψημένη ή κονσέρβας) Πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αυγά. Πρέπει να είναι σφιχτά. Με τον […]

Κοτόπουλο με πιλάφι μιλανέζα

Ή αλλιώς, πως με ένα απλό κοτόπουλο μπορούμε να φτιάξουμε ένα εξαιρετικό καθ’ όλα φαγητό!

Μοσχάρι μπλάνκετ

Μια εξαιρετική συνταγή από την διεθνή κουζίνα, που «φοριέται» πολύ τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό, της Δωροθέας

Δοκιμάστε το Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό, της Δωροθέας, και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας!

Read more..

Χοιρινό πρασοσέλινο

Βάλτε στην κατσαρόλα γουρουνάκι, όχι από αυτά του παραμυθιού, μαζί με πράσο και σέλινο. Ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής και δεν θα ξέρετε τι τρώτε.